Groepen Hardlopen

Bij Atletiek- en Trimvereniging Avantri trainen op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag verschillende hardloopgroepen. Onder het kopje Trainingen staan de aanvangstijden vermeld. Er wordt getraind met behulp van de souplessemethode, op een ontspannen manier, met veel gevarieerde trainingsvormen. Daarnaast is er persoonlijke aandacht en wordt er toegewerkt naar diverse hardloopwedstrijden. Dat kan bijvoorbeeld een prestatieloop zijn of een halve marathon. Voor de Avantri-trainingen geldt bovenal: plezier en gezelligheid is de basis, variatie het sleutelwoord.


Startersgroep

Dit is een speciale trainingsgroep die in pakketaanbieding 3 maanden gezamenlijk traint met een opbouwschema. Doel is een kennismaking met de techniek van de loopsport en een opbouw van het duurvermogen van 0 tot 30 minuten (5 km) hardlopen. De afsluiting vormt de deelname aan een wedstrijd van Avantri. Daarna kunnen de atleten besluiten lid te worden van Avantri en doorstromen naar een van de niveaugroepen. Meer informatie of aanmelden voor deze groep kan via starters@avantri.nl.


Niveau C-groep

De C-groep is bedoeld voor beginnende lopers vanuit de startersgroep en voor lopers die na lange afwezigheid of blessure het lopen weer oppakken. In de C-groep wordt vooral gezorgd voor een voorzichtige opbouw van het duurvermogen, waarna een overstap naar de B-groep kan worden gemaakt. Het basisniveau van de C-groep is 30 minuten en circa 5 kilometer achtereen kunnen hardlopen. De trainingsomvang is ca 5-8 km.


Niveau B-groep

De B-groep is bedoeld voor lopers die afstanden tot ongeveer 10 á 15 kilometer kunnen lopen in tempo's tussen 5:00-6:30min/km. De trainingsomvang is 7-12 km. Na afloop drinken de meeste deelnemers gezamenlijk gezellig koffie en thee.


Niveau A-groep

Is bedoeld voor wedstrijdlopers en lopers die een halve marathon of 10 km kunnen lopen in een tempo van 5:30 min/km of sneller. De trainingen kunnen zeer intensief worden uitgevoerd.


Mila-groep

De Mila-groep is bedoeld voor baanatleten die zich willen specialiseren op de middellange afstanden op de baan. Jeugd kan instromen vanaf het moment dat ze bij de junioren trainen.


Zondaggroep

Deze groep is bedoeld voor atleten van de groepen A, B en C, die graag samen op zondagochtend een gevarieerde training willen doen. De training is rustig van karakter en vooral gezellig. De trainingsomvang is ca. 8-10 km. Na afloop drinken de meeste deelnemers gezamenlijk gezellig koffie en thee.


Informatie

Neem contact op via het contactformulier en informeer welke groep het beste bij jou past. Overleg je liever vooraf? Bel dan met Ad Verhoeff (06 166 193 64).

 

Startersgroep oktober 2018

ZoekenWebsite sponsors