Wedstrijdverslagen

In het wedstrijdverslagenboek mogen de leden zelf hun persoonlijke verslag plaatsen van een wedstrijd waaraan zij hebben deelgenomen.

Wedstrijdverslag toevoegen

 

Zoeken

Zoek op naam auteur
Vrij zoeken op titel of plaats

Snertloop

06 januari 2019
Krimpen aan den IJssel


Nieuw jaar, nieuwe kansen. Dit kan een heel mooi jaar worden als ik ingeloot zou worden voor de UTMB, de Ultratrail Mont Blanc, de CCC over ruim 100 kilometer, dat weet ik volgende week.
Wel zorgen dat de vorm er gaat komen en ook meteen weer 7 kilo afvallen die ik inmiddels ben aangekomen.
Traditioneel is de laatste jaren de Snertloop in Krimpen aan den IJssel de eerste loop van het nieuwe jaar, zo ook nu.
Ik begeef me naar Krimpen en zie ineens lopers een andere kant oplopen dan de afgelopen jaren. Is de start ergens anders dan ? Ik heb het niet nagekeken en ging er zonder meer vanuit dat de locatie hetzelfde zou zijn, maar dat bleek niet het geval. De start is nu bij de hockeyvelden en ophalen startnummer in de kantine. Als ik binnenkom zie ik al veel bekenden als Piet Stam en schoonzoon Gabri Gunst, Edmond Walma en zijn vrouw, Willem van Ek, Lenie de Visser en nog veel meer. Gezellige drukte vooraf.

Wat is het plan vandaag. Een tempo van 5 minuten per kilometer, dan moet ik uitkomen rond de 1.45 uur, dat zou moeten kunnen als ik zie hoe ik de Oliebollenloop heb gelopen.
Vanaf de start gaat het al veel te snel als ik met Willem van Ek en Huib de Kwant mee loop, de kilometers gaan rond de 4.40 , dat ga ik nooit volhouden. Bij de 5 kilometer kom ik door in 23.17 , dat tempo laat ik iets zakken en bij de 10 kilometer is de doorkomst in 47.10 , daarna moet de rem erop. Willem van Ek en Huib de Kwant lopen van me weg en ik heb de grootste moeite om tijden rond de 5 minuten per kilometer te kunnen lopen. Uiteindelijk lukt dit wel en kom ik op de 15 door in 1.12.05 , een tijd ruim onder de 1.45 moet lukken.
Als ik over de streep loop is de eindtijd 1.42.14 , een tijd waar ik wel blij mee ben, al was de opbouw erg slecht. Veel te snel gestart.
Na afloop klets ik nog even met Ilona van Vliet die op het podium stond op de 10 kilometer. Arie Visser kwam de vlag ophalen voor de RAG cross om als sponsor te plaatsen, hij heeft zelf niet gelopen.
De benen voelen toch wel erg moe moet ik zeggen, toch een beetje te diep gegaan de eerste 10 kilometer, dat is wel duidelijk. Op naar de volgende loop. Volgende week zal dat de trainingsloop voor de marathon zijn bij de eigen club Avantri, start om 8.30 uur.

Oliebollenloop Avantri

31 december 2018
Schoonhoven


Na de rustige Linschotenloop nu alleen op pad en maar eens zien waar ik toe in staat ben. Het doel vandaag is 1.15 uur of iets sneller.
Het weer is prima te noemen, er staat een lekker windje dat we eerst pal tegen hebben.
Het is al weer een gezellige drukte in de school en daar omheen met veel bekenden.
We kleden ons om in het oude huis van Ina en laten ook onze spullen daar staan. We wandelen op het gemak naar de start en maken een praatje met de vele bekenden.
Ina start achteraan en ikzelf ergens in het midden.
Als we zijn gestart loop ik naast Ilona van Vliet en Hans Rietveld. Ik zit al meteen voor Nico van den Heuvel en merk dat we veel te snel gaan. Dit kan nooit goed gaan. De eerste kilometer gaat in 4.25 , de tweede in 4.35, daarna loopt het langzaam op naar 4.38 , 4.42 en 4.43 waarna we in Bergambacht aankomen en ik alleen verder ga, ik laat Hans en Ilona maar gaan anders kom ik mezelf hard tegen.
We hebben het stuk tegenwind gehad en lopen nu langs de Provincialeweg van Bergambacht naar Stolwijk op weg naar de Drankpost waar Eline en Els al klaar staan om ons van een bekertje water te voorzien. Ik zie Arie Visser voor me lopen. Arie is veel sneller gestart maar valt nu terug zodat ik hem bij de drankpost bijhaal.
Na de waterpost lopen Arie en ik samen de Schoonouwenseweg op richting het Geerpad en naar Vlist, maar Arie moet me laten gaan. Dit is niets voor Arie, normaal kan ik hem nooit bijhouden. Ik kan toch het tempo wel redelijk constant houden en kom de 10 kilometer door in 47.16 en zie Ben Gubbels staan die diverse foto's schiet. Leuk om later terug te zien.
Ik stel mijn doel maar bij naar 1.12.30 , dat lijkt me haalbaar gezien de tussentijden.
Ik loop een eenzame race, maar dat heeft wel wat. In de verte zie ik Hans Rietveld steeds dichterbij komen. Ilona heeft Hans gelost en Hans zakt wat af. Zou ik die nog in kunnen halen? Ik wil niet kapot gaan maar blijf lekker zo doorlopen en zie Hans steeds duidelijker. Het gaat denk ik niet lukken, alleen als ik helemaal voluit zou gaan, maar dat is nu net niet wat ik wil, ik wil wel heel blijven. Bij de molen in Bonrepas is het nog een kilometer en is het gat wellicht toch nog overbrugbaar. Bij de brug naar de Opweg staan Liesbeth en Astrid me aan te moedigen waardoor ik de ouders van Ina niet eens opmerk die me luidkeels aan staan te moedigen, ik heb de blik alleen maar op Hans gericht. Op het laatste rechte stuk naar de finish is het gat nog best groot. Ik besluit toch nog wat sneller te gaan lopen, Hans kijkt om, kennelijk toch teveel herrie gemaakt, ik ben natuurlijk niet bepaald lichtvoetig, of het moet zijn instinct zijn geweest, maar Hans hoeft maar iets aan te zetten om me makkelijk voor te blijven.
Ik feliciteer Hans, maar die heeft daar weinig adem over en lijkt een beetje kapot te zitten, hij is duidelijk veel dieper gegaan dan ikzelf.
Na afloop snel douchen en dan nog even naar de kantine in de school voor een praatje en een lekkere oliebol. Het was weer een geslaagd evenement. Op naar 2019 ! Ik wens iedereen een heel mooi, sportief maar vooral gezond 2019 toe.

Linschotenloop

22 december 2018
Linschoten


Vandaag staat de Linschotenloop op het programma. Vorig jaar was ik daar met Ina maar liepen we wel apart, deze keer besluiten we samen te lopen.
De Linschotenloop is traditioneel erg druk, mede door het mooie parcours. Het stukje langs de Lange Linschoten is prachtig.
We lopen heerlijk, het weer is ook goed, droog, niet koud, niet warm.
De eerste 5 kilometer gaan in 29.12 , misschien iets te snel, maar we zien wel hoever Ina komt. De 10 kilometer gaan 59.32 , netjes binnen het uur, maar daarna krijgen we allebei last van pijntjes. Ik loop met bijna nieuwe schoenen en heb een blaar onder mijn rechter voet, ook de knobbel op mijn voet doet zeer. Ina is moe en we moeten af en toe een stukje wandelen. De tijd is niet belangrijk, zo komen we er ook.
Na 15 kilometer puffen we even uit bij de drankpost en noteren we 1.32.44 , ik trek mijn schoen uit , smeer hem wat in en doe mijn schoen wat losser, dat scheelt wel degelijk.
Ina is ook blij met de rustpauze waarna we weer op pad gaan.
Als we Montfoort uit lopen komt er een brandweerauto met loeiende sirenes voorbij, dit klinkt zo hard dat we onze oren dicht moeten houden. De brandweerauto slaat aan het einde van de weg voor ons rechtsaf. Als we daar zelf ook heen lopen zien we verderop de brandweerauto staan, vergezeld door een auto van de HAP, een ziekenauto en er fietsen 2 politieagenten op een mountainbike naartoe. Dat ziet er niet goed uit.
Als we er aankomen blijkt er een loper in de ziekenauto te zijn getild. Het bleek achteraf om een man te gaan, die het later volgens de krant naar omstandigheden goed maakte. Gelukkig maar, maar het is wel schrikken.
We dribbelen en wandelen stukjes verder, maken nog een sanitaire stop. Als we over de streep komen zijn we niet laatste en noteren we 2.18.49 , er zijn meer lopers die het moeilijk hadden.
We hebben toch wel genoten van de loop ook al ging het moeizaam.

Bruggenloop

09 december 2018
Rotterdam


Vandaag staat de Bruggenloop in Rotterdam op het programma. Vorig jaar was dat plan er ook al om met Ina, Aad en Janet te gaan lopen, maar werd het evenement op het laatste moment afgelast door sneeuwval en gladheid.
Aad en Janet gaan samen, ze starten in de eerste wave en willen dan ook vroeg aan de start staan en ze gaan vroeg weg.
Ina en ik hebben geen haast en starten wellicht in wave 2, 3 of zelfs 4, maar kijken hoe vroeg we er zijn. Ik heb een startnummer voor wave 1, Ina voor wave 2.
We gaan pas om 14.00 uur op pad en arriveren bij stadion Feyenoord even voor 15.00 uur. De start van wave 1 is dan al nakende maar is dit jaar een stuk verder weg, je moet nog een aardig stukje wandelen.
We kleden ons om en als we op pad gaan naar de start is wave 2 inmiddels gestart. Dan maar wave 3, het maakt toch allemaal niets uit, we hebben tijdsregistratie op het moment dat we start en finish passeren.
Aanvankelijk gaat het lekker en de eerste 5 kilometer gaan in 29,33 , dan maken we even een plasstop waardoor we op de 10 kilometer doorkomen op 1.01.41
Het gaat wat moeizamer na de stop, maar dat maakt niets uit. Het is inmiddels al flink schemerig geworden, dat geeft een mooi gezicht met al die groene lampjes die de lopers hebben ontvangen bij de start. Dit is echt een voordeel door later te starten, dit geeft sfeer.
Als we de finish passeren staat de klok op 1.32.19 , ruim achter winnaar Yorben Ruiter, maar we hebben enorm genoten.
Na afloop halen we in de Kuip nog een shirt op voor Ina, daar eten we onderweg nog wat voordat we naar huis gaan.

't is voor niks loop

25 november 2018
Geldrop


Al weer heel wat jaartjes loop ik de 't is voor niks loop in Geldrop. Het begon daar ooit met een halve marathon. Dat was rond de tijd dat ik net lid werd bij Avantri, ook Piet Wuijster bleek daar achteraf te hebben gelopen.
Al een keer samen met Robert Hoek de marathon gelopen, met Aad al de marathon gelopen, ook heeft Aad daar andere afstanden gelopen. Ina heeft hier ook al vaak gelopen, maar dat blijft meestal bij de halve marathon, verder is Ina nooit gegaan.
Vandaag gaan we samen op pad. Ina en ik gaan kijken hoever we komen. Mijn plan is om de marathon weer te gaan lopen, Ina denkt aan de 30 kilometer.
We zien bij het ophalen van ons startnummer alweer wat bekende lopers waaronder Leo Boeckestijn. We hebben voldoende tijd om alles te regelen. Op het laatst nog even naar het toilet, maar dan is het toch weer krap. Bij de start heb ik nog een minuut, Ina staat al even te wachten. We doen het rustig aan en genieten van dit prachtige parcours. Bijna alles in onverhard en we lopen hele stukken over de Strabrechtse Heide en andere natuurgebieden. Regelmatig stop ik even om een leuke foto te maken.
Een doel hebben we niet echt. Wel wil ik binnen de 6 uur binnen zijn, dat was in het verleden de limiet, maar dat al geen problemen geven.

De eerste 5 kilometer leggen we af in 31.21 , wel wat te snel voor Ina vrees ik, maar ze loopt lekker, wel heeft ze een zware ademhaling merk ik. De eerste drankpost is best ver weg, die is op bijna 10 kilometer, door die drankpost gaat de 10 kilometer in 1.05.33 , ik loop nog steeds met Ina. De afslag naar de 21 en 30 is helaas al heel snel voorbij gegaan, bij de 2e kilometer moest Ina al een keuze maken. We willen graag samen lopen waarna Ina besluit om mee te gaan voor de marathon en ergens onderweg een stuk af te snijden om zodoende uit te komen rond de 30 kilometer.
De 15 kilometer 1.40.42 waar we ook gelijk een bakje koffie drinken, we hebben tijd genoeg. Tijd is met zo'n mooie natuurloop helemaal niet belangrijk.
De 20 kilometer gaat in 2.17.57 en Ina begint het moeilijk te krijgen. Ze heeft aanvankelijk een pijnlijk scheenbeen, maar nu ook steken in de knie. Vooralsnog blijven we rennen, maar soms wandelen we een stukje om de pijn wat te laten zakken, dit lijkt goed te gaan, we vorderen gestaag.
De 25 lopen we in 2.54.08 , de kilometers gaan nu al in ruim 7 minuten per kilometer. Ina denkt er over om te stoppen, ze wil de boel niet kapot lopen, maar we zien nergens een afslag of route die ze zou kunnen nemen, dan maar voorzichtig doorlopen.
Bij de 30 is het op bij Ina, de pijn is te hevig, we noteren daar 3.34.53 en wandelen richting de drankpost even verderop.
Bij de drankpost vraagt Ina hoe ze het snelste naar de finish kan. Stukje bos door, stuk langs de snelweg lopen en dan oversteken en nog 2 kilometer doorwandelen, dat is de kortste en snelste route. Ina gaat dit doen. Gaat u mee mijnheer, jullie gaan nooit meer op tijd bij de finish komen. U mag er 5 uur over doen. 5 uur ? Het was toch 6 uur zeg ik nog. Nee hoor, 5 uur en u heeft nog ruim een uur de tijd voor de laatste ruim 11 kilometer.
Ik besluit toch de ronde af te maken en laat Ina daar alleen achter en vrees hoe dat af gaat lopen. Ina wil dat ik mijn marathon voltooi.
Ik ga een beetje van slag door en moet eerst nog even plassen om daarna juist het zwaarste stuk nog te moeten lopen met veel duintjes en korte klimmetjes.
De 35 kilometer gaat in 4.11.40 , ik heb aardig wat gewonnen op het schema en denk nu dat ik het toch ga halen, al zal het nog krap gaan worden.
Helemaal fris ben ik natuurlijk niet meer, maar ik mag er ruim 6 minuten per kilometer over doen om toch nog op tijd binnen te zijn, dat is redelijk te doen.
Ik haal inmiddels veel lopers in en hoef niet voluit te gaan om binnen de marge te blijven.
Als ik uiteindelijk binnen kom geeft de klok 4.57.00 aan, nog 3 minuten over, ruim zat. Achteraf zie ik toch veel mensen in de uitslag staan met tijden ruim na de 5 uur, zelfs 1 op bijna 6 uur.
Ina is gelukkig ook binnen gekomen en is zelfs in de uitslag opgenomen, nog ruim voor mij. Gelukkig maar en grappig ook nog. De pijn is al wat gezakt.
Onderweg stoppen we nog even voor een bakkie en eten gelijk wat. Al met al een heerlijke dag samen. 

ZoekenWebsite sponsors