Wedstrijdverslagen

In het wedstrijdverslagenboek mogen de leden zelf hun persoonlijke verslag plaatsen van een wedstrijd waaraan zij hebben deelgenomen.

Wedstrijdverslag toevoegen

 

Zoeken

Zoek op naam auteur
Vrij zoeken op titel of plaats

IJsselsteinloop

19 mei 2018
IJsselstein


Vandaag staat voor het eerst de IJsselsteinloop op het programma, een loop die altijd op zaterdag gelopen wordt en ook een dag dat ik meestal moet werken. Vandaag dan een dag vrij en de mogelijkheid om mee te doen.
Er gaan altijd verhalen van het is altijd warm bij de IJsselsteinloop en in het verleden zijn er ook al doden gevallen door de hitte. De loop start nu dan ook in de ochtend, dan is de temperatuur ook een stuk lager.
Ik kies vandaag voor de halve marathon, Ina voor de 10 kilometer. We gaan op de fiets , dan hebben we de warming-up al gehad, Maar tevens wellicht niet zo goed omdat je dan misschien teveel doet, maar dat zien we vanzelf wel.
Al vroeg gegeten, veel eerder dan normaal voor het lopen.

We komen netjes bijtijds aan in IJsselstein en ik zie al tal van bekenden. Namens Avantri zie ik Carla, Joke, Janet, Ben, Pauline en Vincent die allen de 10 gaan doen, Pauline zelfs als haas van de 6 minuten per kilometer tempogroep.
Ina heeft zich al ingeschreven, ik ga dat nog even doen. In de sporthal kom ik Aart de With nog tegen die ook voor de halve gaat.
Ina start eerder en ik zwaai de lopers uit alvorens nog even te gaan plassen. De kledingtas laat ik in een speciale zaal waar je je kunt omkleden, daarna wandel ik met Aart naar de start waar we ook Pieter van Rossum nog tegen komen die ook voor de halve gaat. De halve start een stukje verderop.
Wat is het plan vandaag? Het zal wel weer ergens tussen de 1 uur 40 en 1 uur 45 gaan worden. Maar gewoon gaan lopen en maar zien hoe het zal gaan. Weggaan op een tempo van 5 minuten per kilometer of daar wat onder. Wel voel ik bij de start al gerommel in mijn maag. Ik heb vroeger gegeten dan normaal, ook al gefietst. Ik vrees dat ik te weinig heb gegeten, maar we gaan het wel zien.

Via de start in IJsselstein lopen we eerst door de buurt naar Benschop. Het gaat heerlijk, het is lekker weer en de kilometertijden liggen de eerste 5 kilometer op 4.45 , ook de tweede 5 gaat aardig met tijden onder de 5 minuten per kilometer, maar bij de 10 gaat het kaarsje langzaam uit. Het lijkt wel of ik pap in mijn benen heb, wellicht toch te weinig voeding in mijn lichaam voor de spieren. Hoe nu verder? Gewoon maar doorhobbelen en niet meer letten op de tijd.
Van Lopik gaan we nu naar Uitweg en Lopikerkapel. Tot 15 kan ik de kilometertijden toch nog rond de 5 minuten houden, naar daarna is het over. De benen lopen vol en het gaat steeds moeizamer. De tijden per kilometer liggen gemiddeld op 5.20 maar echt instorten doe ik gelukkig niet. In de laatste kilometer gaat het zeer moeizaam. We lopen over een soort verkeersdrempels die niet fijn zijn om te lopen, maar als ik uiteindelijk over de streep kom valt mijn tijd van 1.46.21 nog niet eens tegen. Ina staat vlak voor de finish al te wachten en maakt wat foto's. Ina zelf heeft super gelopen in de 53 minuten en zit dicht bij haar pr in de buurt.
Geen t-shirt deze keer, naar wel een medaille en een flesje drinken. Ina koopt zelf een shirt.
We kletsen nog wat na, kleden ons om en stappen weer op de fiets. Nog even een bakje dien bij de McDonalds en dan terug naar Schoonhoven, heerlijk een stukje uit fietsen. Al met al toch een heerlijke dag, al is de leer wel dat ik wat meer moet eten vooraf. Nu wel weer flink last van de achillespees, maar hopen dat dit morgen nog enigszins mee zal vallen, het blijft wel een vervelende blessure.

Gouwebosloop (1)

15 mei 2018
Waddinxveen


Het is warm vandaag. Op het programma vanavond de 2e Gouwebosloop in Waddinxveen. Mijn achillespees weer meer dan een week rust gegeven na de Koning van Spanje trails, dat was hard nodig.
Vanavond samen met Ina op pad voor de 10 kilometer. Op het werk was het al zweten, daarom vanavond al een warm vooruitzicht. Warm weer heeft dan als ENIGE voordeel dat je met de Fiat 124 Spider met het dak open kunt rijden, dat is natuurlijk wel leuk.
We zijn netjes op tijd en hebben nog tijd om wat te kletsen. Ik met Henk uit Ter Aar, Ina met een collega van school die in Waddinxveen woont.
Na de start eerst voorzichtig dribbelen en de pijn trotseren tot de achilles weer warm is, dan gaat het wel weer. Even een stuk met Ina opgelopen, daarna gaan we allebei in ons eigen tempo verder, wel rustig, want het zweet loopt in stralen van ons lichaam.
De eerste 3 kilometer gaan nog in een tempo van 5 vlak, maar bij de eerste drankpost toch maar besloten om de tijd te laten voor wat hij is en rustig stil blijven staan, wat drinken, een bekertje water over mijn hoofd te gooien en in een rustiger tempo verder te gaan. Ik kijk onderweg of ik Ina ergens zie, maar zie haar niet.
Na de drie rondjes met evenzovele drankposten keren we weer terug op de baan en zie ik Ina staan bij de finish en ze maakt een foto van me. Ina heeft wijs voor de 5 gekozen, het was ook veel te warm. Met 0.51.39 viel het nog niet eens tegen. Na de loop nog even uitzweten en weer heerlijk met de open Spider op pad.

Koning van Spanje Trail

06 mei 2018
Gulpen


Na de mooie nighttrail van vrijdagavond best wel reactie gehad van de achillespees en zaterdag de hele middag door Maastricht gewandeld met aansluitend wat eten en een bioscoopje met Ina en de meiden, daarna op zondag weer bijtijds op, want vandaag wacht ons de Koning van Spanje Trail. Het is snikheet vandaag en het is maar goed dat we de loop om hebben gezet van 43 naar 23 kilometer.
De meiden rijden met ons mee en gaan naast de startlocatie naar het zwembad waar wij naar de loop ook heen gaan, wij parkeren de auto en wandelen naar de start. Het is al een gezellige drukte van jewelste en ik zie ook al vrij snel Hans Rietveld staan waar ik even mee praat.
Ik moet nodig naar het toilet maar de rijen zijn erg lang en binnen is het toilet afgesloten, het zal een dixi moeten worden, maar eer ik aan de beurt ben is de start al geweest. Naast de dixi's staat een pak toiletpapier. Snel een stuk eraf halen en de bosjes opzoeken dan maar en daardoor net op tijd voor de start.
Ik ga vandaag samen met Ina lopen, genieten en rustig aan doen met die warmte. Langs de kant zien we Piet en Aria staan, dat is vreemd ? Piet had toch al weg moeten zijn? Achteraf hoorde ik dat Piet samen met Aria de korte afstand heeft gelopen omdat het zaterdag niet goed was gegaan. Het is dit weekend ook wel heel warm.

Al meteen na de start volgt een weiland en gaan we linksaf een steile helling op. Onderdaan de helling staat de welbekende doedelzakspeler waar ik even een foto van maak, Ina loopt door. Een aantal keren stopt de achterhoede bij versmallingen en trapjes, maar dat maakt ons niet zo veel uit, we hebben geen haast, al is de limiet best krap met die warmte, die is maar 3 uur. Achteraan lopen 2 dames die fungeren als bezemwagen/bezemlopers, daar moeten we dus voor zien te blijven.
Gestaag tellen we de kilometers af, ik heb een rugzakje om met water waar we beiden van drinken, dat is geen overbodige luxe, die is hard nodig.
Onderweg toch ook weer een aantal bekenden van de film De Marathon waarin ik samen met hen als figurant heb gespeeld. Nog even een keer plassen, veel foto's maken en genieten van het mooie landschap, het is hier fenomenaal.
Het gaat steeds warmer en warmer worden en we gaan het nog rustiger aan doen. Als we eindelijk bij de enige drankpost komen nemen we pauze. We eten daar wat van de vele zaken die daar te vinden zijn zoals winegums, rozijnen, banaan, sinaasappel, etc. Maar het belangrijkste is het bijvullen van de waterzak, die was verdampt, we liepen op de laatste druppels. Nog een glaasje cola toe en we gaan weer op pad.
Inmiddels zijn we ingehaald door de bezemlopers. We hebben geen zin om nu als een gek te proberen ze weer in te halen, dan maar te laat binnen. Achter ons lopen nog genoeg anderen die er langer over gaan doen.
We vervolgen de mooie route . Er volgt een laatste klim naar de camping boven en daarna nog een snelle afdaling naar de finish. In de laatste kilometer komen we Reggie, Argen, Piet en Aria nog tegen en stoppen even om met hen te praten, ook zie ik even later Carola Koppe langs de kant staan. Carola heeft alleen gisteren gelopen en is nu supporter van Nico.
We komen over de finish in 3 uur 12 en Ina verwacht een alcohol vrij biertje, maar niets dus, alles tegen betaling, ook mijn vlaai is er niet, is tevens te verkrijgen tegen betaling. Wel ontvangen we een mooie medaille.
Als we even bij de finish staan hoor ik ineens mijn naam en draai me om, het is Dineke van Nooten die daar druk aan het masseren is met haar team en ook nog eens de soepele benen van Pascal van Norden onder handen aan het nemen is. Deze topper liep bijna iedereen zoek op de 43 kilometer en heeft ook nog eens super soepele kuiten, wat een klasbak is dat toch, onvoorstelbaar. Een knappe tweede plaats achter winnaar Merlijn Meens was zijn deel.
We kletsen wat met Dineke en Pascal, kleden ons snel om en gaan naar de meiden in het zwembad, daarna weer terug naar ons huisje.
Het is echt een heerlijk weekend op deze manier, we hebben genoten.


Nighttrail Koning van Spanje

04 mei 2018
Gulpen


Dit weekend een weekend waar we lang naar uit hebben gekeken. Met we bedoel ik dan Ina, haar meiden en ik. We gaan met 5 dames en 1 man op stap naar Gulpen voor de Koning van Spanje Trail maar met elkaar ook een leuk weekend beleven met een dagje Maastricht, zwembad, etc, we hebben er zin in.

Op vrijdag 4 mei rijden we in eerste instantie met de dochters Patricia en Sarah naar ons geboekte huisje van Roompot in Schin op Geul, een mooi park met mooi uitzicht. De dichters Kim en Esther komen vanavond, Kim moet nog werken.
We zijn netjes op tijd, laden de spullen uit en rijden nog even naar Gulpen voor wat boodschappen. We rijden nog even een rondje door de mooie omgeving en nemen gelijk een kijkje bij de start waar ik vanavond naartoe moet.
We eten wat waarna ik alleen naar de startlocatie ga en de auto een plekje weet te geven, het is al best druk.

Daar aangekomen meld ik me op het gezellige plein met kraampjes, startnummeruitgave en catering. Al meteen zie ik tal van bekenden van Avantri, Michel de Langen en zijn vrouw Kitty, Aria en Piet Wuijster, Nico en Carola Koppe, Argen en Reggy van Rijk. Michel, Piet en Nico gaan de ultimate rennen, het hele weekend, dat doe ik niet. Vanavond de Nighttrail van 17 kilometer die achteraf 17,9 bleek te zijn en zondag de ruim 23. Aanvankelijk zouden Ina en ik op zondag de 43 gaan doen, maar gezien de warmte dit weekend, mijn blessure en de wachtende dames was het een wijze beslissing om die terug te brengen naar 23 kilometer.

Met een aardige groep starten we en ik ben al gelijk in mijn element. Ik start aanvankelijk nog rustig vanwege de pijn in mijn achillespees, maar als die warm is wordt de pijn minder en kan ik wat versnellen. Het gaat lekker en ook de temperatuur is prima om te lopen. Van een Nighttrail is in het begin nog geen sprake, het is nog licht, al is het in het bos al wel wat donkerder. Door de vele ongelijke maar mooie heuvels begin ik toch veel last van mijn rechter achillespees te krijgen en wandel bergop wat stukjes. Op zo'n 5 km voor de finish halen Michel en Nico me in, ik probeer op het vlakke te volgen, dat gaat goed, maar zodra het omhoog gaat voel ik de steken weer en ga weer wandelen. Is balen, deze blessure duurt al lang en zal nog wel even duren, ik vrees voor de Ultraloop in Salzburg op 16 juni.
Nico en Michel zijn uiteindelijk een minuut eerder bij de finish, maar ik ben nog best wel tevreden en heb vooral genoten. Bij de finish praten we nog even kort met elkaar, er staat geen alcohol vrij bier of Limburgse vlaai op ons te wachten deze keer, nu is dat tegen betaling verkrijgbaar, ook geen medaille, wel een leuke buff.
Ik ga snel nog even naar de startnummertafel om de loop van Ina en mij van zondag om te zetten van 43 naar 23, er werd bij de start omgeroepen dat dit kon na afloop van de race. Daar aangekomen bleek alles al opgeruimd de laptop werd toch tevoorschijn gehaald en het werd geregeld.
Als ik terugloop naar de finish zijn de anderen verdwenen en is het daar donker en erg rustig. Ik ga terug naar de auto en als ik zit hoor ik de speaker de aankomst van Piet Wuijster melden, Piet heeft het rustig aan gedaan, maar hij heeft natuurlijk nog twee zware etappes te gaan op zaterdag en zondag.
Ik ga terug naar ons huisje in Schin op Geul waar Kim en Esther inmiddels zijn aangekomen en we hebben nog een gezellige avond met elkaar waarna we gaan slapen.

Omloop van Noordwijkerhout

29 april 2018
Noordwijkerhout


Vandaag wederom een loopje. De blessure zet me doordeweeks op non actief zodat ik in het weekend wel in staat ben om wat te doen. Om aan de kilometers te komen zie ik de training bij Avantri ondanks de gezelligheid dan niet zitten, dat zijn er dan zo rond de 10 en voor mijn vaak belastende oefeningen voor de achillespees, daarom maar weer een loop opgezocht.
Deze keer wordt dat de Omloop van Noordwijkerhout, de laatste loop van de Zorg en Zekerheid loopserie waarvan Ina en ik ook al de Braassemloop hebben gelopen.
Ik ga gezellig met Ina en Aad op pad. We lopen daar alle drie de halve marathon. Het is een mooie omgeving en een leuk parcours om te lopen met zelfs een beklimming onverhard in het parcours werd ons beloofd, een pittig klimmetje zegt men, al hebben we natuurlijk al wel het één en ander meegemaakt.
We komen met de auto aan net buiten Noordwijkerhout en moeten die op het industrieterrein zetten, een pendelbusje brengt ons dan naar de startlocatie en sporthal aldaar.
We zijn netjes op tijd en hebben alle tijd om ons om te kleden en een praatje te maken met andere lopers. Ik zie ook hier weer enkele bekenden.
We hebben besloten dat we allemaal ons eigen tempo gaan lopen, eens zien waar dat op uitkomt. Mert mijn blessure moet ik dat eerst nog maar eens zien, Aad heeft weinig kilometers in de benen en een halve is al best ver in dit stadium.
Ik ga weg op het schema 1.40 uur en start dan ook na een pijnlijke eerste kilometer ivm de ontsteking in de achillespees in het beoogde tempo. Het is in het begin best druk, maar kilometer in gaat in 4.43, de eerste 5 in 23.30 inclusief het leuke klimmetje. Het was best een pittig klimmetje maar niet erg lang. Aad ben ik al kwijt vanaf kilometer 1 en ook Ina loopt haar eigen tempo, ik ben benieuwd naar hun loop vandaag.
Na 10 kilometer merk ik dat het niet mee gaat vallen om op 1.40 uit te komen. Met de vele stukken vals plat door de duinen en toch ook mijn achillespees moet ik iets terug in tempo. De 10 gaat nog wel net boven de 47.30, de doeltijd, maar dit ga ik niet volhouden tot het einde. Bij 12 kilometer ziet ik precies op een tempo van 4.45 gemiddeld, maar daarna zakt het tempo af en loop ik de kilometers rond de 5 minuten, gelukkig stort ik niet in. Het is heerlijk weer om te rennen en de mooie omgeving maakt dat dit een erg mooie halve marathon is, ik geniet dan ook met volle teugen.
Als ik in 1.42.18 over de finish kom trek ik mijn shirt uit, ik heb het warm en zoek afkoeling. Snel naar de kleedkamer en mijn telefoon halen om foto's van Aad en Ina te maken als ze over de finish komen.
Als ik de sporthal weer uit wil lopen komt Aad al binnen gewandeld. Die heb ik dus helaas gemist. Aad was veel sneller dan ik had verwacht en zat minder dan 3 minuten achter me in 1.45 rond. Geweldig goed gedaan, maar jammer dat ik nu geen foto kon maken. Dan maar wachten op Ina. De laatste halve met Ina die ik samen liep ging net onder de 2.06, een gemiddelde van 6 minuten per kilometer, de verwachting is dan ook een tijd rond de 2.05 nu. Aad en ik staan in de aanslag om foto's te maken. Als Ina er aan komt valt me op dat ze nog steeds een goed tempo heeft en niet vermoeid oogt. Uiteindelijk blijkt het ook nog eens een prachtig PR te zijn in 2.00.59 en lijkt het een kwestie van tijd te zijn dat Ina onder die 2 uur gaat duiken. Super gedaan.
We douchen even en nemen daarna nog een bakje koffie waarna een pendelbusje ons weer naar het industrieterrein brengt waar onze auto staat geparkeerd. Het was weer een heerlijk en gezellig uitje.


 

ZoekenWebsite sponsors