Wedstrijdverslagen

In het wedstrijdverslagenboek mogen de leden zelf hun persoonlijke verslag plaatsen van een wedstrijd waaraan zij hebben deelgenomen.

Wedstrijdverslag toevoegen

 

Zoeken

Zoek op naam auteur
Vrij zoeken op titel of plaats

Haastrechtloop

21 juni 2019
Haastrecht


Vanavond staat de Haastrechtloop op het programma. Zo dichtbij maar toch nog nooit gelopen. De loop was altijd op zaterdag en was niet te regelen met mijn werk, maar nu dus op een vrijdagavond, dan zijn er mogelijkheden.
Ik ben te laat thuis om nog op de fiets te gaan met Ina, maar dan maar met de auto. We rijden naar het voetbalveld en zien dat daar weinig te beleven valt. Oei, dan is de startlocatie veranderd zegt Ina en kijkt op de site. Ja hoor, bij Concordia is de start, dan dus maar daar heen en zoeken naar een parkeerplek, die vinden we gelukkig snel.
Als we uitstappen zien we al snel Joke van Schaaik en Johan Gelderblom die aan het inlopen zijn. Als we naar de inschrijving lopen zien we Daphne Lamboo en even later ook Aad van der Poel en Raymond Lesage. Na afloop zouden we ook Carla Zwijnenburg, Latif Aksu en Mattias Godijn nog spreken.

We schrijven ons in en kleden ons nog even om. Bij de toiletten kom ik Pascal van Norden nog even tegen die later als tweede binnen zou komen en weer volop in de running is. Ina ziet achter de bar een ex-leerlinge die ze in de klas heeft gehad als lerares en verder zijn er tal van bekende lopers. Het is een gezellige loop.

Ina en ik starten samen, ik doe het rustig aan. Het is warm en zondag aanstaande is het de bedoeling dat ik met erg warm weer 60 kilometer ga lopen, daarom gewoon gezellig samen met Ina.
We starten met Raymond en Aad die ook samen lopen. Nog in Haastrecht schreeuwt Ina ineens naar een vrouw langs de kant, hé moeder van Rick. De vrouw schreeuwt terug, hoi juf. Geweldig en ik moet in mezelf lachen.
Tijden zijn voor Ina nooit belangrijk, maar ik geef wel een tempo aan van rond de 6 minuten per kilometer, dan lopen we als het even kan onder het uur.
Ina gaat in het begin wat te snel omdat ze met Aad en Raymond starten die rustig beginnen.
We nemen even wat tempo terug en laten Aad en Raymond gaan en lopen nu een lekker tempo van net onder de 6 minuten per kilometer. Ina heeft het al weer warm. zelf heb ik er met dit tempo nog niet veel last van.
De 5 kilometer gaat te snel in 28.39 , daarna nemen we ven rustig de tijd bij de welkome drankpost. We gaan weer op pad en ik loop weer het tempo rond de 6 minuten per kilometer, maar Ina moet af en toe een gaatje laten vallen. Het is toch te warm voor haar en we nemen iets tempo terug. De tijden zitten nu op en net boven de 6 minuten per kilometer.
Als we bij de 10 kilometer zijn is de finish nog niet bereikt, het blijkt iets meer te zijn. Mijn klok staat op 10,39 km. Bij anderen is dat ook ruim 10,2 km of meer.
Ondanks dat het dus ruim 10 kilometer was lopen we een keurige 59.21 en genieten van het vele publiek dat er nog staat.
Na afloop praten we met elkaar gezellig wat na, doen met Aad nog een bakkie en praten nog een tijd met Ilona van Vliet die de derde dame is geworden op de 5 kilometer. Daphne won knap de 10 kilometer bij de dames in 43.19 , een tijd die ik momenteel waarschijnlijk niet eens zou kunnen lopen.
Het is weer tijd om naar huis te gaan. De test voor zondag ging goed, ik ben benieuwd.

IJsselsteinloop

08 juni 2019
IJsselstein


Vorig jaar liep ik voor de eerste keer de IJsselsteinloop. Dat is me op zich prima bevallen al was het toen best warm en had ik zware benen omdat Ina en ik eerst naar IJsselstein waren gefietst. Vorig jaar liep ik daar de halve marathon en Ina de 10.
Deze keer doen we het anders. Het is lekker weer, er staat best veel wind en af en toe valt er wat regen, het begint een beetje op mijn weertje te lijken.
We zijn bijtijds in IJsselstein. Ina moet zich overschrijven van de 10 naar de halve marathon, want ook voor Ina is mijn weer haar weer, we hebben allebei niets met zon en warmte.
Ina had zich al omgekleed en is alvast naar de start gegaan. Als ik eindelijk zover ben ga ik richting start en kom ik André tegen die loopt te mopperen omdat hij vlak voor de start nog naar het toilet moet. Ik ben netjes op tijd tot ik er achter kom dat ik vergeten ben mijn startnummer met chip om te doen. Oei, nog 3 minuten voor de start. Ik ren als een speer terug naar het Fulco Theater waar alle spullen liggen en bedenk me dat het niet eens in mijn tas zit maar nog in de grote zaal op een tafel, nog in de enveloppe. Even zoeken en ja hoor, onder een paar andere enveloppen mijn nog ongeopende enveloppe met startnummer. Mijn startnummerband lag er warempel ook nog bij, die had ik al klaar gelegd, zodoende hoef ik niet op zoek naar mijn tas.
Snel opspelden en weer terug naar de start. Als ik vanaf het Fulco Theater naar de start ren klinkt het startschot en komt de meute voorbij en sluit ik wat later achter aan.
Al snel haal ik wat lopers in waaronder Joke van Schaik en ook Ina en vertel dat het weer een "Cor-start" was waarna ik wat versnel en pal tegen de wind in aan het inhalen ga op weg naar Benschop.
Ik haal veel lopers in maar van Derk en André nog geen spoor, die zitten te ver voor me en ik heb die aansluiting gemist, anders had ik ze wellicht bij kunnen houden. Is ook wel lekker om zelf tegen die wind in te beuken en ik geniet dan ook met volle teugen.
Wat gaat het vandaag worden ? Doel is om onder de 1.45 te lopen, ik ben wel goed genoeg om onder de 5 minuten per kilometer te lopen op een halve marathon.
De eerste 5 gaan in 24.25 , netjes op schema. We lopen nu langs de Provincialeweg richting Lopik, daar hebben we de wind echt pal tegen en loop ik alleen van groepje naar groepje, van loper naar loper. In de verte zie ik volgens mij André en Derk, maar dat gat is groot en wordt niet kleiner, ze lopen ongeveer hetzelfde tempo.
We slaan op richting Uitweg waar we een tweede drankpost hebben, de eerste was rond de 5 kilometer. De 10 kilometer gaat in 48.50 , gemiddeld helemaal gelijk met de tussentijd op de 5 kilometer.
Via Lopikerkapel draaien we richting Lekdijk en zie ik de Viaanse Brug al liggen, het gaat nog steeds lekker. Waar anderen het zwaar hebben met de wind gaat het bij mij super, ik kom door in 1.12.14 op de 15 kilometer, de laatste 5 sneller dan daarvoor. We gaan nu weer op weg naar IJsselstein en ik kom de 20 door in 1.35.52 , weer zo snel dan de voorgaande 5 kilometer, ik haal daar ook Saskia Nobel in die haar eerste halve marathon loopt, het laatste stuk gaat ook nog goed en ik kom binnen in een prachtige 1.41.03 , dat heb ik jaren niet gelopen. De lange duurlopen werpen duidelijk hun vruchten af, al heeft veel met dit heerlijke weer te maken. André en Derk hebben super gelopen en zaten zelfs ruim 2 minuten voor me. Of ik ze bij had kunnen houden als ik met ze mee was gelopen ? Geen idee, ze liepen wel snel.
Nu even wachten en kijken naar de andere lopers die binnen komen. Joke komt binnen in een tijd rond de 2.10 , Ina volgt daar een paar minuten na en daar weer achter volgt Josien de Pater. De lopers die na de 2 uur binnen komen hebben wel allemaal regen gehad en komen nat binnen.
Na afloop nog gezellig een paar bakjes koffie gedronken waarna we weer naar huis gaan. Was een heerlijke loop. We scoren daar ook nog een leuk functioneel hardloopshirt.

Singelloop

29 mei 2019
Nieuwpoort


Hemelvaartsdag 2019 zit er aan te komen, traditioneel de Hemelvaartsdagloop in Lekkerkerk, alleen hebben we deze keer andere plannen, we gaan naar Safaripark Beekse Bergen. Geen loopje dus, maar wat wel kan, is de Singelloop in Nieuwpoort.
Ina en ik gaan met de fiets de pont in Bergambacht over en we fietsen naar Nieuwpoort. Het is gezellig daar, we zien tal van bekenden waaronder Aad, Derk, Wim, Janita, André. Allemaal doen ze de 5 kilometer behalve Wim.
Bij de inschrijving is een soort mini-kermis op het terrein, diverse eet- en drinktenten en lekker druk, dat geeft het geheel toch een leuke sfeer, een soort kermisloop dan.
Ina en ik starten op de 10 kilometer. Het is warm, benauwd weer en niet echt lekker om te rennen.
We lopen deze keer niet samen.
Het parcours is veranderd sinds de laatste keer dat ik daar was, toen waren het meen ik 9 gelijke rondjes van ruim een kilometer, nu dan 6 rondjes van ruim 1600 meter.
Dit is wel wat leuker moet ik zeggen.
Uiteindelijk bleek het rondje een stukje korter te zijn waardoor ik na 6 rondjes bleef steken op 9,63 km, maar het kan ook zijn dat de GPS met die rondjes en bochtjes niet goed werkt. Ik kom uiteindelijk uit op 44.54 , een nette tijd. Ik wacht even op Ina, die moet nog 1 rondje en samen lopen we die uit. Ina komt binnen in een keurige 55.56 , ruim binnen het uur.
We drinken nog een paar bakken lekkere koffie in het café waarna we weer terug fietsen. Was een gezellige avond.

Stuwwaltrail

25 mei 2019
Oosterbeek


Weer een keer een zaterdag vrij , dan ook nu de mogelijkheid om voor de eerste keer mee te doen met de Stuwwaltrail.
Later bleek ik niet vrij te zijn en heb ik de zaak wat eerder dicht gedaan omdat de trail toch pas aan het einde van de middag zal starten. Ik sluit de zaak om 14.00 uur waarna Ina me oppikt.
Het is toch nog haasten om op tijd te starten totdat we horen dat er in 3 golven zou worden gestart. Geen probleem dus, gewoon wave 3. We worden uiteindelijk nog geprezen door de speaker die ons roemt voor onze zelfkennis en niet als minder snelle lopers voorin willen starten.
We zien Alexandra Lingen, Saskia van Wijk en Gemmeke Verhagen staan en maken een praatje. Alexandra en Saskia doen de 10 kilometer, Gemmeke loopt net als wij de 20.
Ik zie nog een paar oude bekenden en maak gezellig een praatje waarna het startschot klinkt. Aanvankelijk loopt Gemmeke bij ons in de buurt, na onze plasstop zien we haar terug bij de finish, een paar minuten voor ons.
Het is een mooie parcours, bijna alles onverhard en mooi door de bossen, het is genieten.
De eerste 5 gaat in 33.31, de 10 in 1.20.40 , het is ook tijd om tal van mooie foto's te maken. We doen het rustig aan en lopen over de 15 kilometer 2.00.14 , de 20 gaat in 2.47.01 , daarna bleek dat het toch wat langer was en we op 21 uit zouden komen. Onze eindtijd is dan 2.53.57 , al maakt de tijd totaal niet uit. Het is een hele happening daar, ook nog de start van de Stuwwalloop, die gaat over de wegen en niet door het terrein. Er zijn allerlei eet en drinktentjes, ook andere tentjes, het hele terrein is gezellig ingericht. Alles is voor het goede doel , kwetsbare kinderen te helpen.
Na deze leuke loop nog even met de anderen gepraat waarna we afscheid namen. Onderweg nog wat gegeten alvorens we weer naar huis zijn gegaan.

Gouwebosloop

20 mei 2019
Waddinxveen


Een dag na het Rondje Voorne nog wat stramme benen, maar toch maar met Ina mee gegaan voor haar Gouwebosloop in Waddinxveen.
Aanvankelijk dacht ik alleen maar te gaan kijken, maar toch maar geprobeerd. Eerst een stukje op de baan proberen, ik liep op eieren leek het en het zag er niet uit, daarna werden de benen weer iets soepeler en was ik in staat om met Ina mee te lopen. De eerste kilometer moest ik alle zeilen bij zetten om Ina bij te kunnen houden, het was zwoegen, daarna ging het langzaam steeds beter. Na een kilometer of 3 kon ik Ina goed bijbenen en liep ik best weer lekker. Nu al geen enkele last meer van mijn rechter knie. Wonderbaarlijk snel weg gelukkig.
De 5 kilometer gaat in 29.37 , gemiddeld onder de 6 minuten per kilometer, het doel is om onder dat uur te blijven.
Na 10 kilometer komen we over de streep in een nette 58.49 , Ina heeft keurig gelopen.
Even omkleden, daarna gaan we naar een collega van Ina die in Waddinxveen woont, het was best gezellig en we bleven ook best lang hangen. 

ZoekenWebsite sponsors