Groepen Baanatletiek

Pupillen U7

Avantri heeft als één van de weinige verenigingen een groep waar kinderen van 4 en 5 jaar kunnen sporten. In deze groep ligt de nadruk op het leren sporten en het leren omgaan met je lichaam. Dit wordt allemaal spelenderwijs aangeleerd. Tijdens de trainingen komen ook al de beginselen van de atletiek terug.

 Pupillen U8

Deze atleten krijgen spelenderwijs steeds meer te maken met de atletiekonderdelen. Op deze leeftijd wordt met simpele en aansprekende oefeningen ook gewerkt aan de coördinatie en bewegelijkheid van de kinderen.


Pupillen U9

Bij deze atleten worden de atletiekonderdelen goed zichtbaar. Zij krijgen nu ook voor het eerst hoogspringen. De techniek wordt op speelse manier aangeleerd.


Pupillen U10

Deze atleten zijn weer een jaartje ouder en weer een stukje verder in hun ontwikkeling. Ook hier is nog ruimte voor een spel en een speelse oefening, maar dit wordt steeds minder.


Pupillen U12

De atleten zijn twee jaar A-pupil: de eerstejaars en de tweedejaars. In deze twee jaar worden de atleten steeds meer gestimuleerd om steeds serieuzer met de onderdelen aan de slag te gegaan. Op deze manier worden ze voorbereid op de trainingen van de junioren. Bij deze groepen komen soms ook al onderdelen van de junioren aan bod, zodat ze hier al aan kunnen wennen.


Junioren U14

De atleten zijn twee jaar D-junior. Vanaf de D-junioren komen er veel nieuwe onderdelen bij. Dit zijn: discuswerpen, speerwerpen en hordelopen. Het doel is dan in eerste instantie ook om de techniek van deze onderdelen onder de knie te krijgen. Bij deze leeftijd wordt steeds meer naar de techniek gekeken. Ook wordt op deze leeftijd begonnen met rompstabiliteit-oefeningen (trainen van de rompspieren). Dit wordt alleen nog maar gedaan met het eigen lichaamsgewicht en helpt ook bij het verbeteren van de coördinatie.


Junioren U16

De atleten zijn twee jaar C-junior. De atleten worden steeds ouder en daardoor kunnen ze steeds beter de techniek begrijpen en toepassen. Er wordt steeds meer zelfstandigheid en een serieuze inzet van de atleten verwacht. Op deze manier kunnen de junioren steeds verder groeien. Ook wordt hen aangeleerd om naar een andere atleet te kijken en daar van te leren. Vanaf deze groep mogen de atleten ook polsstokhoogspringen en hink-stap-springen.


Junioren U18

De atleten zijn twee jaar B-junior. Deze atleten worden verder geholpen met hun techniek in de verschillende onderdelen. Daarnaast worden ze begeleid in het steeds meer zelfstandig kunnen trainen.


Junioren U20

De atleten zijn twee jaar A-junior. Deze atleten zijn op een hoog zelfstandig niveau. Samen met de trainers wordt gekeken naar de kleine technische aspecten die er voor zorgen dat een betere prestatie wordt neergezet.


 

ZoekenWebsite sponsors