Snertloop


Wedstrijdverslag

06 januari 2019
Krimpen aan den IJssel


Nieuw jaar, nieuwe kansen. Dit kan een heel mooi jaar worden als ik ingeloot zou worden voor de UTMB, de Ultratrail Mont Blanc, de CCC over ruim 100 kilometer, dat weet ik volgende week.
Wel zorgen dat de vorm er gaat komen en ook meteen weer 7 kilo afvallen die ik inmiddels ben aangekomen.
Traditioneel is de laatste jaren de Snertloop in Krimpen aan den IJssel de eerste loop van het nieuwe jaar, zo ook nu.
Ik begeef me naar Krimpen en zie ineens lopers een andere kant oplopen dan de afgelopen jaren. Is de start ergens anders dan ? Ik heb het niet nagekeken en ging er zonder meer vanuit dat de locatie hetzelfde zou zijn, maar dat bleek niet het geval. De start is nu bij de hockeyvelden en ophalen startnummer in de kantine. Als ik binnenkom zie ik al veel bekenden als Piet Stam en schoonzoon Gabri Gunst, Edmond Walma en zijn vrouw, Willem van Ek, Lenie de Visser en nog veel meer. Gezellige drukte vooraf.

Wat is het plan vandaag. Een tempo van 5 minuten per kilometer, dan moet ik uitkomen rond de 1.45 uur, dat zou moeten kunnen als ik zie hoe ik de Oliebollenloop heb gelopen.
Vanaf de start gaat het al veel te snel als ik met Willem van Ek en Huib de Kwant mee loop, de kilometers gaan rond de 4.40 , dat ga ik nooit volhouden. Bij de 5 kilometer kom ik door in 23.17 , dat tempo laat ik iets zakken en bij de 10 kilometer is de doorkomst in 47.10 , daarna moet de rem erop. Willem van Ek en Huib de Kwant lopen van me weg en ik heb de grootste moeite om tijden rond de 5 minuten per kilometer te kunnen lopen. Uiteindelijk lukt dit wel en kom ik op de 15 door in 1.12.05 , een tijd ruim onder de 1.45 moet lukken.
Als ik over de streep loop is de eindtijd 1.42.14 , een tijd waar ik wel blij mee ben, al was de opbouw erg slecht. Veel te snel gestart.
Na afloop klets ik nog even met Ilona van Vliet die op het podium stond op de 10 kilometer. Arie Visser kwam de vlag ophalen voor de RAG cross om als sponsor te plaatsen, hij heeft zelf niet gelopen.
De benen voelen toch wel erg moe moet ik zeggen, toch een beetje te diep gegaan de eerste 10 kilometer, dat is wel duidelijk. Op naar de volgende loop. Volgende week zal dat de trainingsloop voor de marathon zijn bij de eigen club Avantri, start om 8.30 uur.

ZoekenWebsite sponsors