RAC-Cross


Wedstrijdverslag

20 januari 2019
Lekkerkerk


In januari is het, zoals al vele jaren achter elkaar, tijd voor de RAC-Cross.
In het begin was er ieder jaar weer een ander soort loop en was er veel variatie, de laatste jaren is het hetzelfde concept, diverse mooie rondjes natuur onverhard in De Loet. Is jaarlijks een zeer geslaagd evenement en het is ook ieder jaar weer afwachten hoe de ondergrond zal zijn. Droog, nat, hard, zacht?

Na de Snertloop sprak ik mede-organisator Arie Visser die hoopte dat er nog wel wat regen zou vallen, want het parcours was nog veel te droog.
Er kwam wat regen, maar vooral vorst, daardoor was het parcours niet zacht en blubberig, maar juist hard en ongelijk. Ik moest meteen terugdenken aan de editie van 2017 waarin Mandy haar enkel brak.
Wel veel zin in de loop, maar het zal wel uitkijken worden om de benen heel te houden. Niet helemaal voluit lopen, maar met verstand.
We lopen rondjes van ongeveer 4,25 kilometer. Standaard kan je 4 rondjes lopen en als je na die 4 rondjes nog binnen de tijd van 1.40 uur bent gebleven, dan mag je nog een extra rondje lopen.
Lekker lopen is het doel, niet te gek, maar ik wil ook wel alle 5 de ronden lopen, dus wel iets versnellen. Ik dacht eerst dat de limiet 1.30 uur was en heb de 4e ronde serieus gas gegeven om onder de 1.30 uur binnen te komen. Dit lukte bijna in 1.30.03 , maar daar hoorde ik dat de limiet dus 1.40 uur was en was ik ruim op tijd.
De eerste 5 gaan in 26.34 , de 10 gaat in 52,37 , redelijk vlak. De 15 gaat in 1.19.10 , nog steeds lekker vlak in nagenoeg hetzelfde tempo.
Kilometer 16 en 17 gaan nog goed, daarna mag ik aan het laatste rondje beginnen en laat ik het tempo flink zakken. Ik liep na rondje 4 samen met Arjan Mulder, die liet ik gaan. Achter me alleen nog Nico van den Heuvel en verder niemand, de rest is gestopt of mocht niet verder.
Ik kijk af en toe even om naar Nico, die wil ik toch wel voor blijven. Ik heb helemaal geen erg in André Pruijssers, ik dacht dat die was gestopt. André komt me voorbij razen en ik kan en wil niet aanhaken. Dat tempo ga ik zeker niet lopen. Als ik de laatste ronde sneller had gelopen was ik André vermoedelijk wel voor gebleven, maar nu niet. Ik zie ook Nico naderen maar ga precies snel genoeg lopen om Nico voor te blijven. Dat lukt uiteindelijk in 1.55.36 tegen Nico 1.55.46
Het was weer genieten, organisatie en met name Arie Visser bedankt voor het leuke evenement.

ZoekenWebsite sponsors