IJsseltrail


Wedstrijdverslag

31 maart 2019
IJsselstein


De marathon van Rotterdam komt steeds dichterbij. De lange duurlopen als training zijn voorbij. Het was super gezellig om meestal met zo'n 8 lopers op zondagmorgen een lange duurloop te doen. Vorige week liepen we de Utrechtse Heuvelrug Trail over zo'n 31 kilometer, dat was genieten. Vandaag een stuk minder ver, de marathon van Rotterdam is volgende week al.
Met Aad, Janet, Joke, Harald, Tiny en Carla gaan we naar IJsselstein. De start is al erg vroeg, om 9 uur en dat net na het vooruit zetten van de klok waardoor we een kortere nacht hebben gehad.
We zijn allemaal netjes op tijd bij Linquenda en kunnen dan ook bijtijds op pad waardoor we goed op tijd arriveren bij de jachthaven Marnemoende.
We halen onze startnummers op en maken ons gereed voor de start.
Harald, Tiny en Carla lopen met z'n drietjes, Aad, Janet, Joke en ik ook.
Vanaf de start ligt het tempo net onder de 6 minuten per kilometer, met uitzondering van de eerste kilometer die door diverse opstoppingen net wat langzamer was.
Na 5 kilometer lopen we 29.25 , bij de 10 is dat 58.36 , bij de drankpost rond de 13 kilometer hebben we even een sanitaire stop, nemen wat drinken, een pannenkoek, een stuk ontbijtkoek en wat winegums waarna we weer op pad gaan.
We lopen nu iets achter op het schema van 6 minuten per kilometer, de 15 kilometer gaat in 1.30.35
De kilometers daarna lopen we net onder de 6 minuten per kilometer waardoor we gemiddeld weer op die 6 minuten uit komen.
Als we de laatste kilometer nog wat aanzetten blijkt dat de afstand net wat langer is dan 20 kilometer, maar dat we desondanks nog steeds onder de 2 uur uit komen. 20,06 kilometer in 1.59.52 , we hebben lekker gelopen en het was een prima laatste training.
Na afloop neemt Aad een lekkere douche en melden we ons boven in het restaurant waar we een lekker stuk appeltaart met slagroom nemen en een heerlijke bak koffie.
We zitten gezellig ruim een uur waarna we weer naar huis gaan. Het was weer een geslaagd evenement. Carla, Harald en Tiny lopen ook keurig net onder de 2.20 uur , 10 minuten sneller dan verwacht.

ZoekenWebsite sponsors