Groet uit Schoorl Run


Wedstrijdverslag

10 februari 2019
Schoorl


Na de bijna marathon van gisterenavond nu weer vroeg op pad met Ina voor de 30 van Schoorl. Gekkenwerk natuurlijk om al weer zo snel na de zware loop van gisteren nu de 30 te gaan doen. Vorig jaar was dit ook het geval en ging het natuurlijk uiterst moeizaam, dat zal nu niet anders zijn. De Petzl Night Trail was een stuk zwaarder dan de vorige editie.
We gaan al vroeg op pad en nemen net als vorig jaar de fietsen mee, dat is toch wel lekker.
We zetten de auto een paar kilometer buiten Schoorl neer en fietsen op het gemak naar sporthal De Vang toe in Schoorl waar we de fietsen neerzetten en waar we ook Stefanie, Micha en Jerry tegen komen. We zijn weer eens niet heel erg vroeg en moeten toch nog opschieten, al maakt het ons nog niet eens zoveel uit in welk startvak we starten.
Ina bij de dames en ik bij de heren in de kleedkamer. Het is rumoerig en ik gil nog naar Ina dat we op elkaar wachten na het omkleden. Als ik klaar ben en de kleedkamer uit kom zie ik Ina niet. Ze is meestal sneller, maar ik wacht toch even. Niets ! Even naar beneden en gekeken in de sporthal. Niets! Dan even bellen. Geen gehoor, voicemail ! Even appen dan maar en ja hoor, ik ben alvast naar de start gelopen.
Snel nog even naar het toilet dan maar en ook maar op een drafje naar de start. Het regent aardig en ik doe mijn regenjack aan. Aangekomen bij de start kijk ik naar de vele lopers maar kan Ina niet ontdekken. Kennelijk is ze toch wat naar voren geslopen.
Na de start gaat het best lekker en haal ik veel lopers in, maar van Ina geen enkel spoor, dat is balen. Dan maar alleen lopen.
Na een kilometer of 5 begint het droog te worden en ik berg mijn jasje weer op in mijn rugzak, het is heerlijk weer om te rennen. Ik voel de beentjes best wel na gisteren, maar kan toch nog redelijk tempo maken.
Na 5 kilometer kom ik door in 28.54 , de 10 gaat in 57.37 , nog ruim binnen het uur.
De 15 loop ik in 1.28.22 en het gaat al moeizamer.
De 20 gaat nog net binnen de 2 uur in 1.59.05 , daarna is de puf er helemaal uit. Bij de 21 kilometer kom ik door in 2.05.39 en kom ik Stefanie en Micha tegen. Stefanie heeft net even een sanitaire stop gemaakt.
We lopen met elkaar nog een stukje op, maar daarna blijken de krachten op en kan ik hen niet meer bijhouden. Langzaam lopen ze van me weg. Het is wel vreemd dat ik Ina onderweg niet ben tegen gekomen. Zat ze toch achter me bij de start ? Ben ik haar voorbij gelopen zonder dat ik haar heb opgemerkt, dat kan bijna niet. Is ze uitgestapt ?
Bij de 25 kilometer kom ik door in 2.33 21 en de kilometertijden zitten nu ruim boven de 6 minuten. Het is harken geblazen de laatste 5 kilometer en als ik uiteindelijk over de streep kom bij de 30 kilometer noteer ik een tijd van 3.10.35 , netto vlak achter Stefanie en Micha blijkt later. Ze stonden me netjes op te wachten met Jerry, Ina blijkt op de 21 te zijn gestopt. De griepverschijnselen en verkoudheid zijn nog niet voorbij, de kracht ontbreekt.
We kleden ons om en fietsen weer terug naar de auto.
Het was een zwaar weekend, maar ik ben er toch wel tevreden over.

ZoekenWebsite sponsors