Rob Zwijnenburg maakt debuut op EK masters

Atletiek - De Schoonhovense atleet Rob Zwijnenburg neemt tijdens zijn vakantie deel aan het EK atletiek voor masters in het Deense Aarhus. De 48-jarige Avantriaan oefent onderweg op campings met de discus en de kogel. Zijn speer en slingerkogel laat hij ongemoeid in de caravan.
"Speerwerpen en kogelslingeren tussen de vakantiegangers lijkt mij niet zo slim", zegt hij lachend. "Kogelstoten en discuswerpen lukt wel op een stil veldje. Ik wilde al jaren een groots atletiekevenement meemaken. Als junior deed ik mee aan de NK's, maar een EK was voor mij te hoog gegrepen. Als master ben ik nu wel goed genoeg. Anderhalf jaar ben ik nu keihard aan het trainen om in Aarhus mijn atletiekdroom te laten uitkomen. Zondag moet ik discuswerpen. In juni won ik zilver op het NK voor masters. Ik ga voor een finaleplek. Op vrijdag 4 augustus werk ik een werpvijfkamp af. De speer kan dan eindelijk uit de kast komen, haha".
De afgelopen week bezocht Zwijnenburg met zijn vrouw Simone de steden Hamberg, Kopenhagen en Odense. "Nu koersen we richting Aarhus, dit jaar de culturele hoofdstad van Europa", vervolgt Zwijnenburg, die de jeugd bij Avantri traint . "Ik zoek voor de caravan een landelijke plek op, zodat ik tussendoor kan trainen. Voor een medaille zal ik niet in aanmerking komen, maar ik ga wel voor een verbetering van mijn pr's".

ZoekenWebsite sponsors