Reglement Avantricup

Dit jaar hebben wij de Avantricup ( oude Juniorencup) nieuw leven ingeblazen. Het is onder de junioren al een lang bekende prijs, maar dit jaar organiseren wij ook een apart klassement voor de pupillen. De Avantricup is een klassement verdeeld over de 5 wedstrijden op onze eigen atletiekbaan. Er is een klassement voor alle categorieën junioren en een klassement voor alle CBA pupillen,.

Het doel van de Avantricup is om binnen de atletiek boven jezelf uit te stijgen. Bij de Avantricup kan je op de volgende manieren punten verdienen gedurende de wedstrijden die op onze eigen baan in Schoonhoven worden gehouden.

PR - Persoonlijk Record (als je je beste prestatie verbeterd) 6 punten
Evenaring (als je hetzelfde haalt als je beste prestatie) 4 punten
Debuut ( als je een onderdeel voor het eerst doet) 3 punten
Mee doen ( maar je hebt je niet verbeterd) 2 punten

 Bij de Avantricup is het dus belangrijk dat je je eigen prestaties verbeterd, want daar score je punten mee. Het is dus niet zo dat degene die het hardst loopt of het verst stoot wint. De punten kunnen bij de volgende wedstrijden worden behaald:

  • zat 26 maart      Openingswedstrijd
  • woe 13 april       1e onderlinge pupillenwedstrijd
  • don 21 april        1e onderlinge juniorenwedstrijd
  • din 31 mei          2e onderlinge juniorenwedstrijd
  • woe 8 juni          2e onderlinge pupillenwedstrijd
  • woe 7 sept         3e onderlinge pupillenwedstrijd
  • din 13 sept         3e onderlinge juniorenwedstrijd
  • zat 1 okt            Clubkampioenschappen

Naast bovenstaande 5 wedstrijden op onze eigen baan, zijn er ook nog extra punten te verdienen met de Parkloop en competitiewedstrijden. Bij deze wedstrijden gaat het niet om je prestatie, maar bij deelname krijg je het ondergeschreven aantal punten

Parkloop                                4 punten

Deelname competitie junioren 4 punten

Verder zijn er nog extra punten te verdienen op wedstrijden buiten de atletiekbaan van Avantri. Wanneer je een PR weet te behalen op een wedstrijd die niet hierboven vermeld staat, behaal je per PR 1 extra punt tot een maximale score van 5 punten in het gehele outdoor seizoen 2022. De uitslagen van deze wedstrijden moeten wel op atletiek.nu terug te vinden zijn en er moet een mailtje naar jessicadepater@hotmail.com gestuurd worden onder vermelding van naam, wedstrijd, onderdeel en PR.

De Avantricup wordt uitgereikt op de clubkampioenschappen aan de pupil/junior die over het hele seizoen de meeste punten heeft gehaald. Ook voor degene die op de plaatsen 2 t/m 5 eindigen is er een prijsje.

Om jullie prestaties te kunnen beoordelen kijken we terug naar de prestaties van de afgelopen 2 jaar. We kijken wel naar de prestaties met hetzelfde gewicht en dezelfde afstanden. Ben je net van gewicht of afstand verandert, dan is dit dus de eerste keer een debuut. Hieronder een overzicht van hoeveel onderdelen er per wedstrijd meetellen voor de Avantricup.

Wedstrijd Hoeveel onderdelen
Openingswedstrijd 4 onderdelen
1e onderlinge wedstrijd 3 onderdelen
2e onderlinge wedstrijd 3 onderdelen
3e onderlinge wedstrijd 3 onderdelen
Clubkampioenschappen 4 onderdelen (dubbelen punten)

 Het is ieder jaar een spannende wedstrijd wie de meeste punten behaald, een strijd tussen de beste prestatie van jezelf en je mede-atleten. Wie wordt dit jaar de winnaar.

Commissie Avantricup 2022

Eline Brand, Jeroen van Harmelen en Jessica de Pater.

 

ZoekenWebsite sponsors