Job van der Horst Nationaal Kampioen Kogelstoten bij de Nationale U14 indoor kampioenschappen

Datum: 25 februari 2024

Goud bij de Nationale U14 indoor !!!!!!

Afgelopen weekend vond in Apeldoorn de Nationale U16 en U14 indoor plaats. Tijdens deze wedstrijd komen de beste U16 en U14 junioren uit het land samen om te strijden om de medailles.

Op zaterdag waren 3 Avantri U14 junioren afgereisd naar Apeldoorn. Job van der Horst had zich ingeschreven voor het kogelstoten. Tijdens de kwalificatie kwam hij in zijn 2e poging tot een afstand van 11.63m. Hij ging met deze stoot als nummer 1 naar de finale. In de finale liet hij in zijn 1e poging direct zien wat hij waard was naar zijn concurrenten, want met een stoot van 11.92m nam hij direct de leiding. Voor Job direct een nieuw PR en Cr, maar dit bleef niet lang staan. In zijn 3e poging stootte hij 12.41m. Wat hem een gouden medaille opleverde en de titel Nationaal Kampioen kogelstoten U14. Gefeliciteerd Job.

Jop Timmermans deed mee aan het hoogspringen en kogelstoten. Hij begon zijn wedstrijd met hoogspringen. Zijn aanvangshoogte haalde hij in 1x en ook alle pogingen tot 1.45m werden in 1x gehaald. Wat hem een nieuw Pr opleverde. Helaas lukte het niet om de 1.50m te halen, maar met een mooie 9e plaats sloot hij dit onderdeel af. Daarna mocht hij naar het kogelstoten. Poging 1 gelijk 10.03m wat voor hem een nieuw Pr was en hij plaatste zich direct voor de finale. In de finale verbeterde hij zich in de 1e poging naar 10.54m. Met deze afstand werd hij 7e van NL.

Abel Brouwer had zich ingeschreven voor de 60m horden en de 60m vlak. Op beide onderdelen liep hij een nieuw PR.

Op zondag kwam Alyshia Flamand in actie bij de meisjes U16 op de 300 meter en de 60m horden. Op de 60mh evenaarde ze haar PR.

 

 

Terug naar de vorige pagina

ZoekenWebsite sponsors