Openingswedstrijd Avantri

Datum: 2 april 2023

Op 1 april 2023 kwamen er 's morgens 60 pupillen en 's middags 39 CDB junioren/senioren/masters naar de atletiekbaan voor de opening van het nieuwe baanseizoen. Het weer zo de grootste spelbreker kunnen zijn voor deze dag. Bij de pupillen hadden we het geluk dat het in het begin van de wedstrijd droog was, de regen kwam bij hen pas tegen het einde. Helaas moesten de atleten in de middag wel in de regen sporten, maar ze gingen allemaal bikkelhard door.

Er werden bij de pupillen deze morgen 63 persoonlijke records gevestigd en er waren maar liefst 93 debuten. Sommige pupillen kregen er een nieuw onderdeel bij, omdat ze naar een hogere groep waren gegaan. Maar voor 20 pupillen was het hun eerste wedstrijd. Ze kwamen wat onwennig naar de atletiekbaan, maar hebben het allemaal super goed gedaan.

's Middags waren er 23 persoonlijke records gevestigd, waarvan 1 clubrecord. Erika Eikelenboom-Zijderlaan liep op de 80m horden 15.7 sec bij V40 nog een clubrecord, vanaf juni gaat zij nieuwe records vestigen bij de V45. De junioren vestigden ook nog 36 debuut records, omdat zij naar een nieuwe categorie waren gegaan. 

De Avantri Cup commissie heeft weer veel te doen de komende tijd, om al deze records te noteren en te verwerken. Deze wedstrijd telt namelijk als 1e mee voor de Avantri pupillen cup en Avantri junioren cup.

Bij de Parkloop aangekomende zaterdag zijn ook weer 4 punten te verdienen voor deze cup. Ook alle andere Avantri baanwedstrijden tellen mee. Welke pupil/junior heeft zich aan het einde van het seizoen zelf het meest verbeterd, we houden jullie via de site op de hoogte.

 

Terug naar de vorige pagina

ZoekenWebsite sponsorsMeer nieuws