NN Rotterdam Marathon

Datum: 16 april 2023

Marathon Rotterdam 2023

Op een super mooie (loop)dag, rond de 12 graden en bewolkt, werd de 42 editie van de Marathon van Rotterdam gelopen. Eindelijk weer eens goed loopweer na de warme edities (+20 graden) van de afgelopen jaren.

Naast uiteraard de (inter)nationale toppers waren er ook diverse toppers van Avantri (en enkele oud-Avantrianen) aanwezig om 10:00 in Rotterdam.

Na het traditionele “You’ll never walk alone” van Lee Towers gingen duizenden lopers van start.

Namens Avantri waren er een flinke groep lopers die allemaal hun eigen topprestaties  neerzetten.

Zo zette Vincent Tuls een ontzettend knappe 2:51:36 neer, en is hiermee gestegen naar de 11e plaats op de Avantri Ranglijst Aller Tijden.

Wouter Rijneveld heeft zich ook in de jaarlijkse Runnersworld “Sub 3.00 ranglijst” genesteld met een prachtige 2:58:40. Hiermee heeft hij een kwartier van zijn PR af gelopen.

Bert van der Heide zette een super mooie 3:19:13 neer. Een verbetering van bijna 10 minuten van zijn PR.

John Wiegersma zetten een hele mooie 4:49:18 neer.

Speciale aandacht uiteraard voor de oud-Avantrianen Harald Driesse en Cor Terlouw.

Harald voltooide zijn 10e Marathon van Rotterdam in 4:26:42. Hiermee zette hij een superprestatie neer die maar weinigen op hun CV mogen zetten.

Cor Terlouw voltooide zijn 35e Marathon van Rotterdam.

Hiermee staat hij nog steeds in de top 3 van meeste deelnames. De stap naar positie 1 blijft nog steeds zijn doel.

Bij de dames deed oud-Avantriaan Daphne Lamboo van zich spreken. 3:00:12 is net niet de magische Sub 3:00, maar wel een super prestatie waar velen alleen maar van kunnen dromen.

Op de kwart marathon liepen Remco Roest,  Raymond Lesage, Carla Zwijnenburg en Erik Vellinga mooie prestaties waar ze trots op mogen zijn.

Al met al een super dag waarbij veel persoonlijke records zijn gesneuveld.

*Mogelijk dat we in de drukte van de marathon enkele deelnemers vergeten zijn. Excuus hiervoor, even een berichtje naar de beheerder en dan verwerken we deze nog in het verslag.

Ronald van den Berg

Terug naar de vorige pagina

ZoekenWebsite sponsors