Job van der Horst Nationaal Kampioen Speerwerpen bij de D Spelen

Datum: 10 september 2023

Gisteren bij de Nationale D spelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam deden er 3 D junioren mee. Job van de Horst, Jop Timmermans en Anouk Eikelenboom.

Job van der Horst J-U13 verraste een iedereen met zijn prestaties. Om 11 uur begon hij met het discuswerpen. In zijn 1e worp kwam hij tot 22,14 en dat was goed genoeg om als 2e nog 3 pogingen te krijgen in de finale. Deze plek stond hij niet meer af, want in zijn 5e poging vloog de discus naar 25,90m. Dit was een dik PR van ruim 1 meter. Hij mocht een mooie zilveren medaille ophalen. Om 14.40u mocht Job beginnen met zijn lievelingsonderdeel het speerwerpen. Regelmatig komen wij hem tegen op de atletiekbaan met een speer in zijn handen. In zijn 2e poging wierp Job 32,53m en dit was ook genoeg om als 2e weer de finale in te gaan. Wederom zijn zijn 5e poging zette Job zijn beste prestatie neer, maar wat voor een prestatie. Hij wierp 37,56m en dat was 3,12m verder dan zijn PR. Met deze worp werd Job de beste J-U13 van Nederland. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties.

Jop Timmermans J-U13 deed deze dag alleen mee bij het kogelstoten. Ook hij mocht mee doen met de finale, want na 3 pogingen ging hij als 3e naar de finale. Het was heel spannend met een medeatleet van AV Atilla, die ging in de 4e poging Jop voorbij. Jop heeft in zijn laatste poging alles gegeven en kwam uit op 9.33m. Helaas 10cm te kort om 3e te worden, maar wel een mooi nieuw PR en een super veel ervaring op gedaan.

Anouk Eikelenboom maakte het trio van Avantri compleet. Zij deed mee op de onderdelen speer en kogel. Helaas lukte het deze dag niet zo en bleef ze ver beneden haar PR's , maar wel een mooie ervaring gehad om in het Olympisch Stadion te sporten.

Terug naar de vorige pagina

ZoekenWebsite sponsors