Ook dit jaar was de Parkloop weer een groot succes.

Ofschoon het relatief kleine aantal deelnemers in lijn is met de landelijke trend van lage opkomsten bij evenementen, is de organisatie niet ontevreden over de bijna 100 inschrijvingen.
Het koele en veelal zonnige weer, zorgde dan ook voor goede omstandigheden en mooie prestaties.

Vooral de 1500 meter was goed bezet. 24 deelnemers trotseerden de koude en vertrokken na het startschot in volle vaart van de baan.
Avantriaan Finne Haanstra was het eerste meisje en ging met een flinke voorsprong op Myla van Buren als eerste meisje over de finish.  Finne behaalde een toptijd van 6 minuten en 38 seconden. Dit kwam overeen met een verschroeiend hoog tempo van bijna 13km/h!
Myla van Buren kwam als tweede meisje strijdend over de finish en gaf 25 seconden toe op de winnares.
Nette prestaties!

Bij de jongens werd Avantriaan Twan van Duuren geruime tijd vergezeld door Luca van Buren. Zij gingen in het eerste deel gelijk op. In het Springerpark plaatste Twan een versnelling en wist een gaatje te slaan. Vervolgens vergrootte hij zijn voorsprong en deze gaf hij niet meer uit handen. Hij finishte met een toptijd van 5:48. Dit met een gemiddelde snelheid van bijna 16km/h.  Luca finishte net binnen de 6 minuten - knap - als tweede, met een snelle 5 minuten en 53 seconden.

Bij de 5 km dames, was het podium ook vertegenwoordigd door uitsluitend Avantrianen.  Hier lag het veld wat verder uit elkaar, waardoor het meer een individuele strijd werd voor een snelle tijd. De winnares was Deborah van der Meer met een tijd van 23:06. Janet Rietveld volgde op bijna een minuut en Alexandra Lingen geconsolideerde haar positie en werd derde. De 5km bij de heren was prooi voor Cornelis Verboom met een rappe tijd van 18:59.

De 10 kilometer dames was voor het podium een 1 2 3-tje. In deze categorie konden de drie deelnemers de medailles onderling verdelen.
Maxime Copsy uit Schoonhoven liep in 44 minuten en 5 seconde met  rasse schreden naar de finish. Anje Brandwijk-van Dijk (Typhoon) volgde op 49:41. Karin van Etten uit Rotterdam wist net binnen het uur te finishen: 59:50 en ging ook met bloemen naar huis.

Het tempo bij de 10km heren werd direct opgevoerd door Jaco van Buren. Vanaf de start wisten Filimon Meles Cheba en Niels van den Dool het tempo aanvankelijk bij te houden maar allengs kon diesel Jaco een gat slaan. Door Niels werd een verwoede poging gedaan om Jaco te volgen, maar helaas moest hij hierdoor een jasje uit doen. Filimon moest aanvankelijk ook lossen maar kon zijn krachten beter verdelen en wist  -  vanuit de derde positie - in de finale  een versnelling te plaatsen. Filimon kwam strijdvaardig terug en wist dit te belonen met een twee plaats.  Jaco won overtuigend en verbeterde zijn tijd uit 2017 met 23 seconde en eindige met een tijd van 35:17. Goed voor een eerste plaats!