Nieuw clubrecord Speerwerpen!

Datum: 2 augustus 2021

De wedstrijden beginnen langzaam aan weer op gang te komen. Zo stond afgelopen zondag in Utrecht de tweede dag van het NSK (Nationaal Studenten Kampioenschap) op het programma. Avantriaan Jeroen van Harmelen kwam hierbij in actie. De pas afgestudeerde student Vastgoed en Makelaardij koos er dit keer voor om op twee onderdelen deel te nemen en met groot succes!

In de ochtend koos Jeroen als warming-up voor het kogelslingeren. Dit had hij een tijd niet in een wedstrijd gedaan en de zware 7,26kg kogelslinger viel hem dan ook wel een beetje tegen. Uiteindelijk eindigde hij als vijfde met een afstand van 23,55m.

Het hoofdnummer van Jeroen is al jaren het speerwerpen. Na een tijdje tobben met een blessure liet hij vorige week al zien dat hij in vorm was. Hij wierp met de 800g speer voor het eerst over de 54m. Vandaag begon Jeroen ook met een aantal mooie worpen. Worp 4 en 5 waren alweer in de 53m, maar de echte klapper kwam in worp 6. Hierin wierp hij 55,44m. Een nieuw PR en een nieuw clubrecord. Het oude clubrecord van 54,54m van Frans van der Ham stond al sinds 1985. Het was al een lange tijd het doel van Jeroen om dit clubrecord te verbeteren en eindelijk is het dan toch gelukt.

De 55,44m gaf Jeroen een tweede plek in het klassement. Echter zorgde inspirerende worp van Jeroen ervoor dat de laatste 2 atleten ook zichzelf overstegen. Hierdoor zakte Jeroen terug naar de derde plek. De blijdschap was er bij Jeroen niet minder om en met een big smile nam hij zijn bronzen medaille in ontvangst.

Gefeliciteerd Jeroen! 

Terug naar de vorige pagina

ZoekenWebsite sponsors