Klaar voor de start, af!

Onderstaand artikel stond op de website van de Grote Clubactie en willen we jullie niet onthouden.

 

Avantri realiseert nieuw startsysteem door opbrengsten van de Grote Clubactie

Geen harde knal van de revolver meer. Daar deden de pupillen en jeugdleden van Atletiek- en Trimvereniging Avantri uit Schoonhoven dit jaar hun uiterste best voor. De vereniging uit Schoonhoven met leden uit heel de regio deed opnieuw mee met de Grote Clubactie. En met een duidelijk doel: een nieuw elektronisch startsysteem. Hier was €4.000,- voor nodig. Raad eens? Dat doel is ruimschoots behaald!

Een duidelijk doel

Al voor de start van de Grote Clubactie was het doel duidelijk. Om ervoor te zorgen dat de jongste pupillen niet langer zouden schrikken van de knal van het oude startsysteem, was een nieuwe nodig. De penningmeester van Avantri maakte de leden nog voor de actie begon blij met zo’n mooi, elektronisch startsysteem. Geweldig! Vervolgens was het aan de pupillen en CD junioren om zoveel mogelijk loten te verkopen voor de Grote Clubactie om de penningmeester terug te kunnen betalen. Maar liefst 116 leden gingen op pad of verkochten hun loten online en nog voor het einde van de Grote Clubactie was het streefbedrag behaald! Volgens clubcoördinator Simone Zwijnenburg heeft het duidelijke doel dit jaar geleid tot het succes: “Als iets zichtbaar is voor de kinderen, dan doen ze beter hun best.”

Campagne voeren

Maar dat is het niet enige waardoor de Grote Clubactie zo leeft bij de vereniging. Op social media heeft de Atletiek- en Trimvereniging de Grote Clubactie op een leuke en motiverende manier onder de aandacht gebracht. Zo werd gedurende de actie telkens de tussenstand van het aantal verkochte loten gedeeld en gevierd. Ook op de club werd er campagne gevoerd om de Grote Clubactie onder de aandacht te brengen. “Ik had de lotenmeter opgehangen en heb deze steeds bijgewerkt als ik weer boekjes binnen kreeg”, vertelt Simone.

Een mooie beloning

Bij Avantri worden de beste lotenverkopers op een wel heel unieke manier beloond. Simone: “Wij hebben voor de beste lotenverkopers bij de pupillen en bij de CD junioren een clinic met 11 vriendjes als hoofdprijs. Deze wordt geheel verzorgd met eten en drinken na afloop. De beste lotenverkopers worden aan het einde van de Grote Clubactie in het zonnetje gezet. Alle verkopers zijn dan uitgenodigd voor taart, waar het eindbedrag op komt te staan.” Op deze manier wordt iedereen beloond.

Enthousiaste organisatie

Wat tot slot mede de kracht achter het succes van Avantri is, is de organisatie. Simone is binnen de club bij iedereen bekend en bekleedt meerdere functies. In ruil voor haar enthousiaste inzet voor de vereniging, “helpen de kinderen en ouders haar nu met deze actie”, zegt Simone. “Wij hebben tenslotte ook een super fijne vereniging, die velen ervaren als één grote familie.”

ZoekenWebsite sponsors