Bizarre Dijkloop-zege Niels van Buren

• Alvin Severijn op kop in de Dijkloop

SCHOONHOVEN • Schoonhovenaar Niels van Buren (35) was verbaasd over zijn zege in de Dijkloop.

Zijn belangrijkste tegenstander, die de hele race voor hem lag, was op het laatste stuk letterlijk uit het zicht verdwenen.
In de slotfase van de 10 kilometer werd koploper Alvin Severijn niet lekker. Hij zwalkte en zakte in elkaar in de berm van de Nieuwe Singel. Toegesnelde EHBO-medewerksters, onder wie arts Birthe Posthuma-De Vries, verleenden eerste hulp tot de ambulance arriveerde. Severijn was weer bij kennis en stapte zelf duizelig in de ziekenwagen voor nader onderzoek in het Groene Hart Ziekenhuis.
Intussen was Van Buren de finish gepasseerd in de veronderstelling dat hij tweede was. Dat bleek dus niet het geval te zijn. Zijn winst in 38.40 bood minder voldoening dan de klinkende overwinning van zoon Luka (10), die op de 1500 meter als eerste over de streep kwam.
"Feest in huize Van Buren", zei de broer van de Stolkse atleet Jacco van Buren. "Ik heb prima gelopen en goed kunnen doseren. Er stond veel wind, maar dat is wel vaker het geval in de herfst."
Toch voorkwam de harde wind dat Schiedammer Alex Reuneker niet verder kon uitlopen op de 6 kilometer. Hij finishte in 21.30. "De wind was fors. Ik waaide bijna de dijk af."
Reuneker is eigenlijk een gelouterd marathonloper, maar wil af en toe met een tempoloop zijn snelheid opvoeren. Dat merkten zijn achtervolgers Filimon Melescheba en Dennis Buijs ook. Het onafscheidelijke Avantri-duo slaagde er niet in om de koploper bij te houden. Zij eindigden op de tweede en derde plaats.
Danny Binnendijk won de halve marathon in een tijd van 1.23,12 uur. Bij de vrouwen was er een derde plaats voor Hilly Agterberg uit Stolwijk (1.55,40 uur). De Rotterdamse atlete Isabelle Heemkerk won in een tijd van 1.50,35 uur.

ZoekenWebsite sponsors