Avantri Meerkampen zijn prooi voor Bolten en Faesen

SCHOONHOVEN Onder uitstekende weersomstandigheden schreven Marjolein Bolten (DAV Kronos) en André Faesen (AV Atilla Tilburg) het afgelopen weekeinde in Schoonhoven de Avantri Meerkampen op hun naam.

Marjolein Bolten had geduchte concurrentie van Samyre Wieles (Altis Amersfoort), die op de afsluitende 800 meter Bolten niet van zich af kon schudden. Met 4641 punten op zeven onderdelen bleef de winnares de nummer
twee Wieles (4562 punten) nipt voor. Op de derde plaats eindigde AV’47-atlete Joyce Kraaijenbrink (3717 pnt.), die alleen op de loopnummers partij kon geven. „Ik ga als meerkamper proberen de nationale top te bereiken”, vertelde Bolten na haar triomf. „Over drie weken is de NK in Den Haag. Vorig jaar was ik negende op het NIC”.
Bij de mannen waren André Faesen (23) en Roy van Zijl (21) aan elkaar gewaagd. Beiden zijn talentvolle meerkampers, maar door blessures braken zij nog niet door.
Faesen maakte vooral het verschil bij het hoogspringen. Het niet halen van zijn aanvangshoogte bij polsstokhoogspringen - zijn persoonlijk record is 4,50 meter deed geen ‘pijn’ daar de andere deelnemers er eveneens weinig van bakten. Op dat laatste onderdeel had Van Zijl (2,20 meter) zelfs nog nooit in wedstrijdverband gesprongen. Met 4952 punten bleef Faesen zijn enige concurrent Van Zijl (4823 pnt.) voor. Het mocht de pret van zijn DAV Kronos-teamgenoten, die hem vooraf als kopman bombardeerden, niet drukken. „We zijn hier met een team van twaalf atleten”, vertelde de student Werktuigbouwkunde, die vorig seizoen de nummer vier van Nederland was op het hink-stap-springen. „DAV Kronos is een van de elf studentenatletiekverenigingen in Nederland, maar de enige met een eigen accommodatie, die verbonden is aan de Universiteit Twente, waar wij allemaal studeren. We besloten in te schrijven voor een laagdrempelige meerkamp, zodat elk teamlid mee kon doen. De geblesseerde Thijs Roskamp is onze coach.” „Nou ja, coach, ik ben er meer bij als supporter”, merkte Roskamp lachend op. „We hebben zaterdagavond in tenten op de Stormbaan overnacht. Alleen Roy van Zijl, die uitgerust aan de tweede dag wilde beginnen, overnachtte in zijn woonplaats Deventer.
A-junior Jitse van Esch (19), die vanwege zijn studie in Enschede overstapte van AV Gouda naar DAV Kronos, combineert de meerkamp met een bezoekje aan zijn familie in Gouda. „Ik heb net het onderdeel kogelstoten verpest door drie ongeldige worpen”, merkt Van Esch nurks op. „Ik wilde 6200 punten halen, maar dat kan ik nu wel vergeten. Ik ga nu op de losse onderdelen voor pr’s. Misschien zit er dan nog een podiumplaats in.” Zijn jacht op goede prestaties bracht Van Esch zelfs nog de eindzege bij zijn leeftijdgenoten.
Daan Schuurman uit Hazerswoude-Dorp was na de eerste dag de trotse leider bij de A-junioren, maar zondag liet hij de 1500 meter lopen. „De meerkamp is fantastisch om te doen, maar ik heb de lichaamsbouw niet mee om op alle onderdelen goed te scoren”, aldus de atleet van het Boskoopse AV47.

 

 

ZoekenWebsite sponsors