Wedstrijdverslagen

In het wedstrijdverslagenboek mogen de leden zelf hun persoonlijke verslag plaatsen van een wedstrijd waaraan zij hebben deelgenomen.

Wedstrijdverslag toevoegen

 

Zoeken

Zoek op naam auteur
Vrij zoeken op titel of plaats

Devil's Trail Schiermonnikoog

10 november 2018
Schiermonnikoog


Vandaag staat er een mooie loop op het programma, de Devil's Trail in en op Schiermonnikoog. Na Texel als jonge knul verder nooit op de eilanden geweest tot eerder dit jaar met Ina op Ameland te zijn geweest. Ina is gek op de eilanden zodat het dan nu ook niet zo vreemd is dat we deze keer naar Schiermonnikoog vertrekken om deel te nemen aan de Devil's Trail aldaar.
Vorig jaar deed Astrid van der Born daar ook mee, dit jaar treffen we daar Alexandra Lingen, Gemmeke Verhagen, Monique Baan en Pauline van Norden.
We vertrekken al vroeg, rond 6 uur, zodat we tijd genoeg hebben om naar de veerboot te rijden, over te varen en naar de startlocatie te wandelen. De reis verloopt voorspoedig en we zijn bijna een uur voor de start ter plekke. We halen ons startnummer op en komen al snel de dames tegen waar we gezellig even mee kletsen.
De dames lopen in tweetallen het parcours dat uiteindelijk 31,84 kilometer zou blijken te zijn.
Ina en ik lopen samen de hele afstand.
Het is best fris bij de start, maar ook heerlijk weer om te rennen. Ik kijk mijn ogen uit onderweg, ik wist niet dat Schiermonnikoog zo mooi was. Bossen, wadden, duinen, erg afwisselend allemaal, echt prachtig. Wat een heerlijk evenement.
We doen het rustig aan in een tempo wat tussen de 6 en 7 minuten per kilometer ligt, ik maak wat foto's en tussendoor is het heerlijk lopen. Het gaat best lekker, bij Ina ook. Tijden zijn niet belangrijk meer. Het is super om samen met Ina te lopen en te genieten van de mooie natuur, de rest is niet belangrijk.
Na 5 kilometer zijn we 33.16 minuten onderweg, bij de 10 is dat 1.06.24 en is het tijd om even een plaspauze in te lassen waardoor Alexandra ons in weet te halen. Vlak achter Alexandra vervolgen we onze route waarna Alexandra stopt, haar race zit er op. Monique en Alexandra maken wat foto's terwijl we passeren en we lopen richting de vuurtoren voor de eerste drankpost waar we uitgebreid nog even pauzeren.
De 15 kilometer gaat in 1.49.06 , de 20 in 2.26.41
Af en toe pauzeren we even en staan even stil om te genieten van de mooie natuur en het uitzicht, tevens gelegenheid om wat mooie foto's te maken.
Na 25 kilometer komen we door in 3.10.55 , het gaat nu soms wat moeizamer, maar nog steeds gaat het goed. Er breekt nu een erg blubberig en vooral ongelijk parcours aan van karrensporen en tractorbandensporen. Dit loopt beroerd en het is goed uitkijken. Ook is het erg vermoeiend en we wandelen af en toe een stukje, daarna rennen we weer verder.
Als we richting de finish gaan staan Monique en Alexandra ons al op te wachten en maken nog wat leuke foto's.
Aangekomen bij de finish moeten we eerst nog door de koeienstal alvorens over de finishlijn te komen, maar wat hebben we genoten. Nog even gezellig gekletst. Gemmeke en Pauline hadden het koud en waren al naar hun huurhuis terug gegaan, Pauline had ook de hele afstand gelopen, het ging zo lekker vertelde ze aan de anderen.
We kleden ons even om en wandelen 3 kilometer naar Schiermonnikoog zelf waar we een bed and breakfast hebben geboekt bij Onder Zeil.
Zin in de afterparty hebben we niet echt, we zijn allebei moe, wel zoeken we een leuke eetgelegenheid op waar we heerlijk wat eten en drinken en vervolgens bijtijds gaan slapen om de volgende dag weer gewekt te worden met een ontbijtje.
Na het ontbijt nog een paar uur heerlijk gewandeld over het eiland en daarna de bus gepakt naar de boot waarna ons heerlijke avontuur op Schiermonnikoog eindigde, maar wat was het geweldig.

Vestingstad Run

03 november 2018
Woudrichem


Een vrije zaterdag en het is best lekker weer om te rennen. Dan maar even kijken of er ergens in de buurt wat te lopen valt. Ja hoor, in Woudrichem is een halve marathon, dat lijkt me wel leuk.
Ik heb deze keer op de geplande tijd de veerpont in Bergambacht en ga op het gemak langs de Lekdijk naar Gelkenes en van daar met de Spider naar Woudrichem en arriveer daar netjes op tijd. Het is een drukte van jewelste, het is weer een loop uit een serie van het Altena Road Circuit. Er kan gekozen worden uit diverse afstanden, maar bij mij is dat dan al snel de halve marathon.
Wat is het plan, deze keer maar weer proberen of een tempo onder de 5 minuten per kilometer er in zit. Lekker lopen moet wel voorop staan.
Al vanaf de start gaat het heerlijk. Kilometer 1 gaat in 4.49 , daarna gaat het tempo vrij constant rond de 4.45 per kilometer. Op de 5 kilometer kom ik door in 23.44, gemiddeld dan ook 4.45 per kilometer. De 10 kilometer kom ik door in 47.321 , nog steeds datzelfde tempo, daarna gaat de snelheid langzaam iets omlaag, maar toch nog ruim onder de 5 minuten per kilometer. De 15 kilometer gaat nog in 1.11.28
Kilometer 16 gaat nog in 4.50 , maar daarna is de koek op en vliegen de tijden omhoog. Eerst nog 5.11 en 5.13 , maar dan willen de benen niet meer. Met 5.27 , 5.48 en zelfs 6.04 kom ik aan de streep in 1.48.59 , daarmee heb ik de 5 minuten per kilometer niet eens gehaald, maar heb ik vooral de eerste 15 kilometer super lekker gelopen. De laatste 6 kilometer was net even wat te lang.

Devil's Trail Rijk van Nijmegen

28 oktober 2018
Nijmegen


Na de vorige warme loop blijft het nog steeds warm en is het animo om een wedstrijdje te doen er helemaal niet. Vandaag is dat anders.
Net als vorig jaar staat de Devil's Trail in Nijmegen op het programma, een geweldig mooie trail met héél veel boskilometers.
Vorig jaar met Ina een weekendje bij Nijmegen geboekt, dit jaar niet. Al vroeg op pad om op tijd te arriveren.
In eerste instantie gingen we ervan uit dan ik de 33 zou doen en Ina de 22 kilometer, maar bij controle van de inschrijving zie ik staan dat ik me heb ingeschreven voor de marathon waarop Ina zegt, dan doe ik de 33. Geweldig, dat zijn nog eens berichten.
De marathon start om 10.30 uur, de 33 kilometer om 11.00 uur. De verwachting is dat ik Ina aan het einde van mijn marathon wellicht nog in ga halen, ik loop na een ronde van ruim 9 kilometer ook het parcours van de 33 kilometer.
Het is vanaf kilometer 1 genieten en af en toe stop ik even voor een foto of een drankpost, al zijn die er op een trail als deze niet zo veel.
De eerste 5 kilometer gaan in 33.15 en op de 9 is er precies een uur verstreken. Dat zou betekenen dat Ina een half uur voor me loopt als ze een half uur later is gestart. Ik haal de 6 minuten per kilometer zo niet en Ina loopt sneller dan 7 minuten per kilometer op zo'n trail. Het is maar de vraag of ik haar dan in ga halen. We gaan het zien.
De 15 kilometer gaat in 1.37, de 20 in 2 uur 10.
De 25 kilometer loop ik in 2.47 en ik merk dat de kilometers langzaam toch gaan tellen. Het is nu echt nog meer genieten van de omgeving en dat kan ook, want ik moet meer en meer stukjes gaan wandelen. Zo haal ik Ina natuurlijk nooit in. De 30 kilometer gaan in 3.24 en de 35 in precies 4 uur. Het valt nog niet eens tegen. De laatste 7 gaat in bijna een uur en is echt zeer moeizaam. Ik kom over de streep in 4.58.07 waar Ina al lang en breed staat te wachten. Ik kwam niet eens in de buurt. Ina liep er 4.08 over plus dat half uur is 4.38 , dan kwam ik nog 20 minuten te kort. Maar genoten hebben we zeker, het was een heerlijke dag.
Deze gaan we volgend jaar zeker weer doen, het is wat mij betreft verreweg de mooiste trail van de Devil's Trails en 1 van de mooiste trails van Nederland.
Na nog een bakkie onderweg sluiten we deze heerlijke dag gezellig samen af.

Haarrijn Trailrun

14 oktober 2018
Haarzuilens


En het blijft maar warm in Nederland. Deze zomer is heel anders dan die van vorig jaar. Vorig jaar was het zeer aangenaam om te blijven lopen, deze zomer staat het lopen op een laag pitje.
Ina heeft de Haarrijn trailrun in Haarzuilens zien staan, een collega zou er ook naartoe gaan. Achteraf bleek de collega niet te gaan.
We gaan er op de fiets naartoe, dan hebben we een beetje wind, dat gaat eigenlijk erg lekker. Alleen maar fietsen hadden we ook wel kunnen doen, maar toch maar lopen dan maar.
We zijn erg vroeg en hebben veel tijd over. We kleden ons even om en gaan dan op het gemak naar de start.
Wat staat ons te wachten ? Hoogteverschil zal er niet veel zijn, het is daar erg vlak. Het parcours brengt ons naar de Haarrijnse Plas waar we een ronde omheen maken. We zijn allebei niet erg op dreef, de warmte speelt ons meer en meer parten. Ina heeft het helemaal niet meer en heeft het zwaar. Ik loop ook te puffen als een stoomlocomotief, maar we gaan door.
Na de eerste ronde volgt een grote tweede ronde. Deze ronde gaat in het begin net als de eerste ronde en we balen daar een beetje van. Was niet bijster mooi en weer hetzelfde stuk spreekt ons niet aan. Ina is helemaal klaar met de warmte en besluit om na 7 kilometer rustig een kortere ronde uit te wandelen. Zelf ga ik wel verder, maar veel lol beleef ik er niet aan. Het onverharde is vaak parallel aan Het Lint, een geasfalteerde ronde daar in de buurt, we lopen dan langs het asfalt in het gras, dat maakt het dan onverhard. Na de grotere ronde volgt wederom het zelfde laatste stuk als in ronde 1 wat het ook weer niet aantrekkelijk maakt. Uiteindelijk loop ik de ruim 20 kilometer in 2.11.17 met veel gewandel tussendoor.
Even uitpuffen en uitzweten na afloop en dan weer heerlijk op de fiets terug, al gaat dat ook niet vanzelf. We hebben wind tegen en na het heen fietsen en warm lopen is het beste er een beetje af. We stoppen even voor een ijsje en gaan dan verder.
Moe komen we thuis aan. Gezellig om er samen op uit te trekken, maar deze loop hoeft voor ons beiden echt niet meer, absoluut geen aanrader.

4e Molenloop

06 oktober 2018
Alblasserdam


Deze zaterdag weer eens een vrije zaterdag, dan maar eens kijken of er wat te lopen valt in de regio. Al snel een loop gevonden, de Molenloop in Alblasserdam.
Met de Spider op pad. Ruim op tijd weg gegaan, maar bij het veer Bergambacht-Bergstoep kom ik aan en blijkt de veerpont net vol te zijn en ben ik de eerste auto die er niet meer op past. Dan maar een kwartier wachten. Nu moet er niet teveel meer tegen zitten, anders ben ik alsnog te laat, maar dat blijkt mee te vallen.
Er zijn nog meer wedstrijdjes op die dag, ook jeugdwedstrijden. Als de prijsuitreiking plaatsvindt blijken de 3 bekertjes voor de jeugd te zijn gestolen uit de kantine waar ze klaar stonden. Hoe triest kan het zijn.
Nog even een rondje op de baan inlopen, daarna een beetje in het midden gaan staan. Deze Molenloop is onderdeel van een loopcircuit met voorin allemaal snelle mannen en vrouwen, laat die maar voor gaan, daar heb ik niets te zoeken.
Wat is het plan vandaag ? Het is een 10 EM, dan moet een tempo onder de 5 minuten per kilometer er toch wel inzitten ?
Aanvankelijk loopt het super, de tijden per kilometer gaan ruim onder de 5 minuten.
Ik open in 4.36 en 4.31 , de 5 kilometer gaat in 23.24 , een gemiddeld tempo van 4.45 zit er misschien zelfs wel in. De tweede 5 gaat duidelijk wat minder snel, al kan ik nog wel rond de 5 minuten per kilometer blijven lopen zonder echt in te kakken. De 10 loop ik daar in 48.15 , daarna krijg ik het toch lastiger om die 5 minuten te blijven lopen en de kilometertijden lopen gestaag wat op. De 15 gaat in 1.13.59 , waarna ik de laatste 1100 meter er nog weer een iets snellere tijd uit weet te persen zodat ik binnenkom in 1.19.33 , een gemiddelde kilometertijd van 4.56 waar ik best wel tevreden over ben. Helaas niet constant kunnen lopen, maar wel lekker gelopen. Ik ontvang een medaille en een flesje drinken en stap omgekleed en wel weer in de Spider. Het is lekker weer en het dakje kan eraf. Heerlijk om op zo'n zaterdagmiddag even een loopje te doen, dat is voor herhaling vatbaar. 

ZoekenWebsite sponsors