Wedstrijdverslagen

In het wedstrijdverslagenboek mogen de leden zelf hun persoonlijke verslag plaatsen van een wedstrijd waaraan zij hebben deelgenomen.

Wedstrijdverslag toevoegen

 

Zoeken

Zoek op naam auteur
Vrij zoeken op titel of plaats

Marathon Parijs

14 april 2019
Parijs Frankrijk


Na de zeer geslaagde marathon van Rotterdam van vorige week staat er een week later alweer een marathon op het programma, de marathon van Parijs.
Ina is gek op Parijs en zo graag een keer de marathon van Parijs lopen, maar die is meestal gelijk met Rotterdam, zo ook vorig jaar.
Ik heb het in de gaten gehouden en zag dat het deze keer een week later zou zijn waarop we besloten om dan dit jaar de droom van Ina waar te maken, de marathon van Parijs lopen !

Het is wel een drukke periode op mijn werk en Ina als lerares kan er ook niet zomaar een aantal dagen tussenuit, zodat we genoodzaakt zijn om alles in het weekend te regelen. Met de auto is eigenlijk geen optie, 5 of 6 uur rijden heen en ook weer terug, kapot aankomen en bijna geen tijd hebben om iets van Parijs te zien. Het vliegtuig zou kunnen, of met de trein. Dat laatste blijkt toch het handigste omdat we dan met de Thalys gaan en die gaat erg snel.
De vroegste reis is helaas al vol als we willen boeken, we hadden het eigenlijk veel eerder moeten regelen, dan was het nog goedkoper geweest ook, maar helaas. We hebben de reis met vertrek om 8.45 uur van Rotterdam Centraal.
We zetten een Fiat Panda met reclame neer bij Capelsebrug en gaan met de metro verder naar Rotterdam Centraal waar we rond 8.15 uur arriveren. Netjes op tijd dus en tijd voor een bakje koffie.
De trein is iets later, maar rond 9 uur vertrekken we naar Parijs. We hebben even een tussenstop in Brussel waar nog een treindeel wordt aangekoppeld, waarna we in één stuk en erg snel verder razen naar Parijs. Nog voor 12 uur arriveren we op station Gare du Nord na een ontspannen en snelle reis. Dit heeft toch wel wat hoor. In de trein nog een bakje gedronken en nu eerst even bij de McDonalds een grote bak koffie om daarna de stad in te trekken.

We lopen vanaf het station naar ons hotelletje waar we inchecken en dan gelijk onze bagage kunnen droppen. We hebben gekozen voor een 2 sterren hotel, dat was goedkoop en slechts voor 1 nacht en ook nog eens met ontbijt. Het blijkt wel in een wat louche buurt te liggen met veel scharrelaars op straat. In het donker zou ik me hier niet op mijn gemak voelen.
Nu op pad met de metro naar de sporthal waar we onze startnummers op gaan halen en gelijk een kijkje nemen op de immense marathon-expo.
We brengen hier veel te lang door en hebben daar ook nog een ticket voor de pastaparty, maar die kunnen we zo snel niet vinden. De beurs heen gelopen, tegen het verkeer in weer terug, buiten gekeken op aanraden van een vrijwilliger die het wel wist, maar ook daar was het niet. Toen we weer buiten waren gaf iemand ons de juiste locatie door, maar dan hadden we weer tegen het verkeer in door de hal moeten lopen, dat was haast geen doen. Onze benen waren het al zat en het was er warm en benauwd, daarom maar weg gegaan en naar de Eiffeltoren om daar te kijken en foto's te maken. De tijd vliegt en we gaan daarna nog even naar de startlocatie op de Champs Elysees nabij l'Arc de Triomphe. Het is genieten in Parijs, het is zonnig, maar in de schaduw best fris. We nemen weer wat foto's waarna we bij wederom McDonalds dan maar wat te eten nemen. Geen pasta dus, maar patat met een burger als voorbereiding.
Na het eten willen we met de metro nog op weg naar de Sacre Coeur, maar de metro blijkt afgesloten te zijn, dit vanwege de mensen met gele hesjes. Dit blijkt niet het enige station te zijn dat is afgesloten, maar alles metrostations in de verre omgeving zijn afgesloten. Uiteindelijk wandelen we kilometers door tot we eindelijk een station vinden dat open is. Het is inmiddels al 20.30 uur geweest en het begint al te schemeren. De benen zijn moe en we zijn het zat, we willen terug naar het hotel om toch nog wat rust te nemen en om op tijd terug te zijn voor het donker is in de lugubere buurt waarin ons hotel staat.
We zijn nog net op tijd binnen, kijken soms om als de mensen op straat ineens ook gaan lopen als je langs loopt, maar gelukkig gebeurt er niets.
We nemen nog een magnesium bad en vallen daarna al snel in slaap na een vermoeiende dag. Wat zal morgen brengen?

Nog wat stram staan we op na een goede nachtrust gelukkig. Het was een goedkoop hotel, maar de bedden lagen prima. We maken gebruik van het ontbijt. Dit is niet overvloedig met een croissant en een broodje, maar er staat ook een bak cornflakes, daarmee heb ik toch genoeg binnen.
We pakken de spullen bij elkaar en mogen de bagage in een aparte ruimte zetten omdat we al zijn uitgecheckt en de bagage ergens moeten laten. We stappen op de metro en kopen net als gisteren een dagkaart. We zijn ruim op tijd op de Champs Elysees bij de start en hebben alle tijd om nog naar het toilet te gaan. Ze hebben tal van dixies neergezet en hebben daar de service dat er iemand komt die na een aantal toiletbezoeken de zitting schoonmaakt, rollen bijvulde, zaagsel in een bak doet om de uitwerpselen te bedekken, zoiets had ik nog nooit gezien, zag er prima uit.
We wandelen op het gemak naar de start en staan helemaal achteraan, we hebben geen enkele haast. We zitten in Pink, het laatste startvak van lopers die er langer over doen dan 4.30 uur. Langs de start staan ook nog dixies en plasbakken waar we nogmaals gebruik van maken waarna we eindelijk vertrekken.
Het loopweer is fantastisch met een temperatuur van rond de 10 graden bij de start en oplopend naar 13 graden, wel de hele dag volle zon.
Ina loopt haar race en ik loop er dan weer voor, dan weer achter of ernaast en maak overal foto's van, het zouden er zo'n 100 worden. Genieten van Parijs, van het lopen, de strijd van Ina in "haar stad", haar proberen te steunen en te motiveren, een geweldige beleving.
Het doel is een tijd van 5 uur, maar we mogen er zo'n 6 uur over doen, alles daartussen is ook goed, maar je moet ergens op weg gaan.
Na 5 kilometer komen we door in 30,54 , wel wat te snel, Ina is niet af te remmen, het doel is daar 32,30.
Na 10 kilometer is het dan 1.03.52 en hebben we het juiste tempo te pakken. Nu is het toch even zoeken om te kunnen plassen, de dixies onderweg zijn voor het grootste deel dicht, maar we weten een plekje te vinden. Een paar kilometer verderop komen we langs een bos en wemelt het van de lopers die moeten plassen en overal gaan staan of zitten.
Ina oogt nog fris gelukkig en het tempo is prima. De 15 kilometer gaat in 1.38.24 , wel wat verlies door de stop, maar nog keurig op schema.
De 20 kilometer gaat dan in 2.16.06 , een tempo van 6.30 zou op 2.10 uit moeten komen. Toch wel wat verval door weer een plasstop. We drinken en eten veel onderweg, dan kan dat geen probleem zijn, al is de andere kant weer dat je dan af en toe moet plassen, dat is niet anders.
Halverwege noteren we 2.23 uur, nog steeds prima voor een tijd rond de 5 uur, maar dit gaat Ina nooit volhouden bedenk ik me, ze heeft nauwelijks lange duurlopen gedaan.
We noteren op de 25 kilometer 2.50.49 en het begint wat moeizamer te gaan bij Ina, al is het tempo nog niet verkeerd maar de stopjes kosten veel tijd.
We gaan nu richting de Seine en lopen daar een lang stuk langs de Notre Dame die een dag later in brand zou staan en langs de Eiffeltoren die we rond de 30 kilometer passeren in een tijd van 3.28.01 , de tijd van 5 uur is nog steeds haalbaar al zie ik aan Ina dat dit zeker niet gaat lukken. We gaan nu voor het eerst korte stukjes wandelen, de benen hebben het toch zwaar. Door het wandelen krijg ik zelf weer problemen met de rug en volgen de pijnscheuten elkaar veel vaker op en moet ik regelmatig even blijven staan om de pijn weg te laten trekken, Ina loopt of wandelt dan door.
Bij 35 is het bij Ina een beetje op, ze heeft last van haar darmen en ze snakt naar het einde, we lopen dan een tijd van 4.05.37 , nog ruim 54 minuten voor ruim 7 kilometer. Normaal gesproken geen probleem, maar in dit stadium wel. Door het vele wandelen gaan de tijden naar de 8 minuten per kilometer en blijkt ook dat we geen 42,195 kilometer gaan lopen maar zelfs 43 kilometer door de drukte en daardoor het niet volgen van de ideale lijn. Dit was in Rotterdam al zo'n 500 of 600 meter meer, hier is dat nog erger.
Geen probleem, die 5 uur halen we niet, dan maar wat meer wandelen, die tijd is niet zo belangrijk. Geniet van je stad zeg ik tegen Ina, laat het over je heen komen. Iedereen om ons heen zit in hetzelfde schuitje.
Als we eindelijk de finish naderen en we in de verte de Arc de Triomphe zien en we op de groene loper het laatste rechte stuk naar de finish lopen zie ik de emoties in het gezicht van Ina, dit doet haar zoveel. Geweldig om dit samen met haar te mogen doen en haar daarmee te kunnen helpen. Ik geniet daar ook van maar ben ook blij dat ik er ben, de rug doet even niet wat ik wil.
Uiteindelijk kom ik binnen in 5.12.04 en Ina in 5.12.10 , ze was bij de start wat eerder weg. Ina is blij dat ze er is en na afloop maken we veel foto's rondom de finish. We ontvangen de grote medaille en ook een officieel finisher shirt. Super dat ze dit achteraf doen, dan heb je hem verdiend, vaak heb je hem al van tevoren gehad zoals in Rotterdam, al staat er dan geen finisher op.

We wandelen weer terug naar de metro die nu gelukkig wel open is en begeven ons naar het hotel waar we ons gelukkig even mogen omkleden en opfrissen, gaan vast naar het station en eten wat (weer bij de McDonalds, dat dan weer wel) en gaan dan naar de trein die keurig op tijd is.
Na een voorspoedige reis komen we weer aan op Rotterdam Centraal en met de metro weer naar Capelsebrug waar onze auto nog netjes klaar staat.
Het was een zwaar weekend, maar wel een geweldig weekend. Wat hebben we genoten.


Marathon Rotterdam

07 april 2019
Rotterdam


Voor mij weer één van de hoogtepunten van het loopjaar: de marathon van Rotterdam. Dit jaar is het wel een hele vroege editie en ik hoop dan ook op een keer een koudere editie.
Al twee weken van tevoren iedere dag kijken hoe het weer zich gaat ontwikkelen. Wat heeft het voor zin om een 14-daagse voorspelling te geven als ze het nog geen dag juist kunnen voorspellen. Is dat aan te raden ? Nee. je verheugt je op de temperatuur van 10 graden die ze dan opgeven en die moed zakt langzaam maar zeker weg. Ina zegt al dat het 20 graden gaat worden en warm zoals bijna altijd in Rotterdam, maar daar wil ik niet aan. Hooguit een graad of 14 zeg ik tegen beter weten in.
De week voor de marathon zit de verwachting al op 16 graden en als de dag daar is dan gaat het al zeker 20 graden worden.
Ik baal als een stekker en met mij vele andere lopers.
Wat zal het devies zijn, veel drinken, doelstellingen bijstellen en met verstand lopen.
Op zaterdag ga ik met Ina naar Rotterdam, we wandelen wat door Rotterdam, kijken wat op de beurs, halen onze startnummers op en dat van een aantal andere lopers en keren weer terug naar Bergambacht.
Ina loopt de kwart marathon en ik al weer mijn 32e van Rotterdam.
Tijden zijn voor mij al lang niet belangrijk meer, maar ik ga toch altijd weg op een doel. Gaat het niet, jammer dan, gaat het wel, dan is het leuk als je dat haalt.
We hebben al weken getraind met een groep van Aad, André, Deborah, Pieter, Piet, Derk, Harald en mijn persoontje. Piet doet niet mee in Rotterdam maar heeft de 85 bij de Swissalpine op het programma staan, verderop in het jaar. Voor mij is dat op 30 augustus de CCC bij de UTMB, maar dat is nog ver weg.
Aad, Pieter, André, Deborah, Derk, Harald en ik hebben als doel wel onder de 4 uur te lopen, maar of dat met dit warme weer gaat lukken ????

Een hele grote groep van Avantri is van plan om al voor half 8 te vertrekken vanuit Schoonhoven. Voor mij is dat veel te vroeg, ik heb er geen zin in om uren te moeten wachten en ik ga later weg. Ina gaat op de fiets naar Rotterdam en allemaal gaan we naar de brandweerkazerne van Baan, al jarenlang ons vaste adres. Het is daar een mooie ruime locatie waar je na de loop heerlijk kunt douchen en ook in de kantine nog wat lekkers kunt kopen om wat aan te vullen. Vanaf de kazerne is de start ook niet zo heel ver meer voor de kwart marathon en de marathon.

Als ik richting kazerne wandel kom ik al een grote groep lopers tegen die de kwart marathon gaan lopen waaronder Ina. Ik wens hen succes en wandel verder naar de kazerne waar de marathonlopers nog druk bezig zijn met de laatste voorbereiding waarna ze naar buiten gaan voor de groepsfoto. Stefanie en haar man Micha blijven nog achter en ikzelf, de rest is al weg.
Ik start in wave 3 om 10.14 uur, Stefanie en Micha zelfs pas om 10.28 uur. Derk start om 10.21 in wave 4, maar is al wel naar buiten. Aad, Pieter en Harald starten in wave 2 om 10.07 uur en André en Deborah met mij in wave 3.
Ik loop met Stefanie en Micha naar buiten, we wensen elkaar succes en we gaan onze eigen weg.
Ik ga zo laat mogelijk het vak in en sta bijna achteraan bij de start. Mijn doel is kilometertijden rond de 5.30 te lopen om zo onder de 4 uur te duiken en nog wat marge over te hebben ook, eens kijken of dat lukt.
Ik zie onderweg wel wat bekenden, maar nog geen Avantrianen. Als we "De Kuip" zijn gepasseerd slaan we linksaf richting de drankpost waar ik Deborah en André inhaal die netjes samen lopen. Ze doen het in hun eigen tempo wat verstandig is, ze hangen in de tempogroep van 4 uur. Bij de drankpost stop ik resoluut, drink 5 bekertjes water en nog een bekertje dorstlesser en ga op het gemak verder. Bij de 5 kilometer noteer ik 27.10 , het juiste tempo. Na de drankpost duurt het weer even voor ik Deborah en André opnieuw inhaal, die hebben duidelijk een kortere stop gehad, ik hoop maar dat ze genoeg hebben gedronken. Het weer valt me nog mee, al voel ik wel dat het steeds wat warmer begint te worden. Ondanks dat gaat de 10 kilometer in 54.31 , netjes rond mijn doel van 55 minuten. Net voor deze passage haal ik Wim en Hetty van der Heiden in die kennelijk ook in wave 3 zijn gestart. Wim is haas voor Hetty en ziet er fris uit. Voor Hetty zal het ook lastig worden om haar doel van ook 4 uur te volbrengen met deze warmte.
Nu zitten we op een deel van het parcours dat vrij smal en doods is, alleen maar een recht stuk pad, dat is niet mijn favoriete deel, maar daarna gaan we naar de Slinge. We zien nu aan de andere kant veel lopers voor ons lopen en ik hoop een glimp op te vangen van Aad, Pieter of Harald, maar nee, die doen het goed en zijn nog niet in zicht. Als ik bij de drankpost ben bij de 15 zie ik achter me aan de andere kant wel Wim en Hetty lopen en daar net weer achter Deborah en André. De 15 gaat nog steeds netjes in 1.21.35 , bijna een minuut voor op mijn schema wat een extra minuut marge betekent.
Vanaf de 15 gaan we langs de sportvelden door Charlois en op weg naar Ahoy. Langs de sportvelden komt Pieter ineens omhoog lopen, hij moest even plassen. Ik vraag hoe het gaat, maar het gaat niet geweldig zegt hij, daarna zie ik Aad vlak voor Ahoy staan plassen, maar die ziet er nog best fris uit.
De 20 kilometer gaat voor mij dan in 1.48.34 , nog steeds voor op het schema, maar ik begin de warmte nu toch ook goed te merken. Ik zeg de vader van Aad gedag die langs de kant staat, maar hij lijkt me niet te herkennen.
Nog steeds stop ik wat langer om goed te drinken, neem af en toe een zouttablet en een gelletje, maar voel me nog best goed.
Gisterenavond wel voor het eerst een voetenbad met magnesium genomen, dat schijnt dan beter in de huid te trekken dan inwendig, je hebt er meer profijt van. Zou dat dan zo goed werken dat ik daardoor beter tegen de warmte lijk te kunnen ? Ik weet het niet.
De halve marathon gaat in 1.55 uur x2 + een kwartier zeggen ze, is wel iets over de 4 uur, maar wie weet kan ik dat verlies wat beperken zodat ik wel onder 4 uur kom.
Bij de halve marathon haal ik André Pruijssers en zijn zoon Nick in. Ga ik nu zo goed of de anderen juist wat minder ? Ik ben toch degene die problemen heeft met warm weer ??? Wel merk ik dat het langzaam iets minder snel lijkt te gaan, maar het tempo is nog steeds zeer behoorlijk.
De 25 kilometer gaat in 2.15.43 en daar haal ik ook Harald in. Harald loopt goed maar minder snel dan ik had verwacht. Harald wil ook onder de 4 uur lopen en is 7 minuten voor me gestart, minimaal, en wil door een tijd onder de 4 uur proberen op het podium te komen in de leeftijdscategorie mannen 70.
Nu komt de lastige Erasmusbrug weer op de route, dat is pittig en een onderbreking van het ritme voor de benen. Ik doe niet te gek en kom er goed overheen op weg naar Ina en de anderen die de lopers staan aan te moedigen bij de brandweerkazerne Baan waar we langs rennen. Ik haal daar ook Nico Koppe in die daar met een maatje loopt om te hazen. Nico ziet er enorm fris uit, zijn maatje niet.
Ik neem snel een banaan aan van Ina en vervolg mijn weg richting het Kralingsebos, een scherprechter voor veel lopers. Eerst gaan we nog onderweg naar de Blaak, naar de kubuswoningen en dan haalt Nico me met een sneltreinvaart in. Zijn maatje is uitgestapt en hij heeft vrij baan om zijn eigen race verder te lopen. Die is met geen mogelijkheid te volgen en dat ben ik ook niet van plan, ik loop mijn eigen race. De 30 kilometer gaan in 2.43.08 , nog steeds ruim onder mijn doel, onvoorstelbaar. Als ik bij de 30 ben zie ik ook de toppers die al bij de 40 zijn, dat zijn de topatleten.
Nu gaan we de Boezemweg op waar ik al vanuit de verte Piet van Wijngaarden en Michel de Langen zie staan dansen hoog boven de grond, een jaarlijks punt om naar uit te kijken. Ab staat daar ook ergens maar zie ik zo snel niet, ook Wim van Beuzekom staat er maar zie ik op de heenweg niet, wel op de terugweg.
Ook in het Kralingsebos gaat het nog goed. Er komt ineens een politie op een motor naast me rijden en vraagt hoe het gaat, het is Thijs de Vries, een bekende uit Bergambacht, geweldig. Verderop staat een delegatie van avStart die me aanmoedigt en even later staan Aria en Piet Wuijster me op te wachten. Piet loopt een stukje mee en geeft me wat cola, dat is lekker zeg, na al dat water.
Bij de 35 kilometer zal Ina weer staan met een banaantje en zal ze met me mee lopen om me door de moeilijke periode heen te helpen, want met die warmte zal ik het zwaar hebben. Ik loop de 35 kilometer in 3.11.36 , nog steeds een minuut voor op mijn schema, al moet gezegd worden dat de passagetijden niet helemaal kloppen met de parcourstijden. Ik loop een paar honderd meter meer dan de lengte van de marathon doordat ik regelmatig in de meute loop en daardoor niet de ideale lijn kan volgen.
Ik zoek Ina maar zie haar niet. Bij de 36 zie ik haar links staan en begin al ver van tevoren te lachen en te zwaaien. Ina geeft de banaan en zegt dat ze nu op de fiets terug naar huis gaat, ze loopt niet mee. Ik denk na waarom ze niet mee loopt, mij maakt het niet uit wat de tijd zal zijn, maar Ina heeft natuurlijk ook al gelopen en gefietst. Achteraf koos Ina er bewust voor om niet mee te lopen omdat ik zo snel aan kwam lopen en ze al wist dat ze me op ging houden en dat daardoor mijn mooie tijd onder de 4 uur niet gehaald zou worden. Ze zou me door de moeilijke laatste kilometers heen helpen, maar die bleken helemaal niet zo moeilijk te zijn bleek nu.
De kilometertijden lopen nu wel langzaam iets op van rond de 5.30 richting de 6 minuten, maar ze blijven er onder.
Ik kom weer over de Boezemweg waar Wim, Michel en Piet me aanmoedigen en kom later over de mat van de laatste drankpost op de 40 kilometer in 3.40.37 , nu voor het eerst een achterstand van 37 seconden op het tempo van 5.30 , maar ik had nog steeds veel marge over. Onder de 4 uur gaat me zeker lukken nu.
Kilometer 41 gaat in 6.10 , voor het eerste een kilometer boven de 6 minuten, kilometer 42 gaat weer in 5.26 , ik schrok van die 6 minuten en het laatste stuk op de Coolsingel ben ik gevlogen. Uiteindelijk geeft mijn klokje een afstand aan van 42,54 kilometer in 3.54.54 en een gemiddelde kilometertijd van 5.31 , geweldig en wat vlak gelopen, dat is nog niet vaak gebeurd en dat met warm weer.
Achteraf blijk ik van ons groepje helaas de enige te zijn die de marathon onder de 4 uur heeft gelopen, Nico niet mee gerekend.
Nico liep dan ook 3.49.44 , André 4.07.42 , Deborah 4.07.43 , Harald 4.09.47 , Hetty 4.10.19 , Wim 4.10.20 , Derk 4.13.34 en Stefanie en Micha in 5.13.50 , Pieter en Aad hebben helaas de strijd moeten staken, wat zonde.
Ik kan weer terugkijken op een prachtige editie al mag het best eens een keer minder warm zijn in Rotterdam. Nummer 32 zit er ook weer op.

IJsseltrail

31 maart 2019
IJsselstein


De marathon van Rotterdam komt steeds dichterbij. De lange duurlopen als training zijn voorbij. Het was super gezellig om meestal met zo'n 8 lopers op zondagmorgen een lange duurloop te doen. Vorige week liepen we de Utrechtse Heuvelrug Trail over zo'n 31 kilometer, dat was genieten. Vandaag een stuk minder ver, de marathon van Rotterdam is volgende week al.
Met Aad, Janet, Joke, Harald, Tiny en Carla gaan we naar IJsselstein. De start is al erg vroeg, om 9 uur en dat net na het vooruit zetten van de klok waardoor we een kortere nacht hebben gehad.
We zijn allemaal netjes op tijd bij Linquenda en kunnen dan ook bijtijds op pad waardoor we goed op tijd arriveren bij de jachthaven Marnemoende.
We halen onze startnummers op en maken ons gereed voor de start.
Harald, Tiny en Carla lopen met z'n drietjes, Aad, Janet, Joke en ik ook.
Vanaf de start ligt het tempo net onder de 6 minuten per kilometer, met uitzondering van de eerste kilometer die door diverse opstoppingen net wat langzamer was.
Na 5 kilometer lopen we 29.25 , bij de 10 is dat 58.36 , bij de drankpost rond de 13 kilometer hebben we even een sanitaire stop, nemen wat drinken, een pannenkoek, een stuk ontbijtkoek en wat winegums waarna we weer op pad gaan.
We lopen nu iets achter op het schema van 6 minuten per kilometer, de 15 kilometer gaat in 1.30.35
De kilometers daarna lopen we net onder de 6 minuten per kilometer waardoor we gemiddeld weer op die 6 minuten uit komen.
Als we de laatste kilometer nog wat aanzetten blijkt dat de afstand net wat langer is dan 20 kilometer, maar dat we desondanks nog steeds onder de 2 uur uit komen. 20,06 kilometer in 1.59.52 , we hebben lekker gelopen en het was een prima laatste training.
Na afloop neemt Aad een lekkere douche en melden we ons boven in het restaurant waar we een lekker stuk appeltaart met slagroom nemen en een heerlijke bak koffie.
We zitten gezellig ruim een uur waarna we weer naar huis gaan. Het was weer een geslaagd evenement. Carla, Harald en Tiny lopen ook keurig net onder de 2.20 uur , 10 minuten sneller dan verwacht.

Groet uit Schoorl Run

10 februari 2019
Schoorl


Na de bijna marathon van gisterenavond nu weer vroeg op pad met Ina voor de 30 van Schoorl. Gekkenwerk natuurlijk om al weer zo snel na de zware loop van gisteren nu de 30 te gaan doen. Vorig jaar was dit ook het geval en ging het natuurlijk uiterst moeizaam, dat zal nu niet anders zijn. De Petzl Night Trail was een stuk zwaarder dan de vorige editie.
We gaan al vroeg op pad en nemen net als vorig jaar de fietsen mee, dat is toch wel lekker.
We zetten de auto een paar kilometer buiten Schoorl neer en fietsen op het gemak naar sporthal De Vang toe in Schoorl waar we de fietsen neerzetten en waar we ook Stefanie, Micha en Jerry tegen komen. We zijn weer eens niet heel erg vroeg en moeten toch nog opschieten, al maakt het ons nog niet eens zoveel uit in welk startvak we starten.
Ina bij de dames en ik bij de heren in de kleedkamer. Het is rumoerig en ik gil nog naar Ina dat we op elkaar wachten na het omkleden. Als ik klaar ben en de kleedkamer uit kom zie ik Ina niet. Ze is meestal sneller, maar ik wacht toch even. Niets ! Even naar beneden en gekeken in de sporthal. Niets! Dan even bellen. Geen gehoor, voicemail ! Even appen dan maar en ja hoor, ik ben alvast naar de start gelopen.
Snel nog even naar het toilet dan maar en ook maar op een drafje naar de start. Het regent aardig en ik doe mijn regenjack aan. Aangekomen bij de start kijk ik naar de vele lopers maar kan Ina niet ontdekken. Kennelijk is ze toch wat naar voren geslopen.
Na de start gaat het best lekker en haal ik veel lopers in, maar van Ina geen enkel spoor, dat is balen. Dan maar alleen lopen.
Na een kilometer of 5 begint het droog te worden en ik berg mijn jasje weer op in mijn rugzak, het is heerlijk weer om te rennen. Ik voel de beentjes best wel na gisteren, maar kan toch nog redelijk tempo maken.
Na 5 kilometer kom ik door in 28.54 , de 10 gaat in 57.37 , nog ruim binnen het uur.
De 15 loop ik in 1.28.22 en het gaat al moeizamer.
De 20 gaat nog net binnen de 2 uur in 1.59.05 , daarna is de puf er helemaal uit. Bij de 21 kilometer kom ik door in 2.05.39 en kom ik Stefanie en Micha tegen. Stefanie heeft net even een sanitaire stop gemaakt.
We lopen met elkaar nog een stukje op, maar daarna blijken de krachten op en kan ik hen niet meer bijhouden. Langzaam lopen ze van me weg. Het is wel vreemd dat ik Ina onderweg niet ben tegen gekomen. Zat ze toch achter me bij de start ? Ben ik haar voorbij gelopen zonder dat ik haar heb opgemerkt, dat kan bijna niet. Is ze uitgestapt ?
Bij de 25 kilometer kom ik door in 2.33 21 en de kilometertijden zitten nu ruim boven de 6 minuten. Het is harken geblazen de laatste 5 kilometer en als ik uiteindelijk over de streep kom bij de 30 kilometer noteer ik een tijd van 3.10.35 , netto vlak achter Stefanie en Micha blijkt later. Ze stonden me netjes op te wachten met Jerry, Ina blijkt op de 21 te zijn gestopt. De griepverschijnselen en verkoudheid zijn nog niet voorbij, de kracht ontbreekt.
We kleden ons om en fietsen weer terug naar de auto.
Het was een zwaar weekend, maar ik ben er toch wel tevreden over.

Petzl Night Trail

09 februari 2019
Bergschenhoek


Vanavond staat voor de 7e keer de Petzl Night Trail op het programma en evenzovele keren sta ik aan de start. De voorgaande 6 edities brachten allerlei omstandigheden met zich mee. Vorst, sneeuw, regen, blubber, maar ook gewoon harde ondergrond. Vandaag is er van vorst geen sprake, maar er valt wel het nodige aan blubber en plassen te verwachten afgaande op wat er de laatste tijd naar beneden is gekomen, ik ben benieuwd.
Ik heb lang getwijfeld of ik mee zou doen omdat ik morgen de Groet uit Schoorl Run, de 30 kilometer samen met Ina ga lopen. Dat was vorig jaar een beetje teveel van het goede, daarom de twijfel.
Nu ik ben ingeloot voor de UTMB heb ik toch maar besloten om me in te schrijven, het lopen met een lampje is een goede training, maar ook de afstand, de heuvels, de omstandigheden. We gaan het wel zien.
Ik ben vrij vandaag en ben dan ook netjes op tijd aanwezig. Ik tref daar ook Michel de Langen en Nico Koppe die tevens de 40 kilometer gaan lopen, ook Martin Wiersma uit Stolwijk is van de partij. Helaas 40 deze keer en geen marathon, dus deze telt niet mee in het aantal marathons, maar hij is te leuk om te laten schieten.
Voor de wedstrijd nog even met Nico, Michel en Martin op de foto waarna ieder zijn eigen race gaat lopen. Michel en Nico zullen voorin vertoeven, Martin en ik achterin.
Vorig jaar was ik verkeerd gelopen en heb ik een hele andere route gelopen om toch enigszins aan de kilometers te komen, nu goed uitkijken dat het weer niet fout gaat.
Het parcours is iets aangepast in het eerste deel waardoor we een glibberige helling in het begin tegenkomen en aan het einde nog een keer, maar hij was deze keer minder glibberig dan in eerdere edities.
De startlocatie is ook veranderd van de klimmuur in Bergschenhoek naar de Skihelling. De Skihelling moeten we al meteen allemaal op, over het witte deel met de borstels. Speaker Toon Verkerk van de avVN schiet ons weg en kletst ons omhoog, aan de andere kant komen nog wat skiërs naar beneden.

Het is een gekriskras van paadjes in het donker, je hebt soms geen benul waar je zit, al is het allemaal vrij dicht bij elkaar.
De eerste 10 kilometer gaan relatief makkelijk en gaan in 1.01.22 , de 15 kilometer zelfs in 1.30.09 , een tempo van 6 minuten vlak per kilometer, maar dat ga ik nooit volhouden, er komen nog zware stukken aan.
De 20 kilometer gaat in 2.10.09 en we hebben net de eerste drankpost achter de rug. Ik was erg blij met de drankpost, want ze hadden daar rollen WC-papier.
Ik werd rond de 17e kilometer enorm misselijk en kreeg buikpijn waardoor ik een stukje moest wandelen en maar moeizaam vooruit kwam. Bij de drankpost als gezegd WC-papier waardoor ik een stukje verderop mijn darmen kon legen, allemaal diarree, hoe kan dat ? Zoiets heb ik nooit eerder gehad. Misschien zat het in de giftige lucht die in omgeving Bergambacht hing, daar kreeg ik ook hoofdpijn van, misschien dat dit er ook mee te maken had., Al het WC-papier had ik nodig, maar het was gelukt en ik kon weer wat vrijer lopen al was mijn tempo na de langere stop toch helemaal van slag.
De 25 kilometer gaat in 2.43.41 en we gaan op pad naar Bleiswijk naar de tweede en laatste drankpost nabij de snelweg. Bij de 30 kilometer kom ik daar aan in 3.19.56
Vlakbij de drankpost halen een aantal lopers me in die aanvankelijk voor me zaten maar die verkeerd zijn gelopen en een omweg hebben gemaakt. Bij mij gaat het dit keer allemaal vrij goed, slechts een hele kleine routefout die ik weer snel kon corrigeren.
Bij de tweede drankpost neem ik wat bouillon en een beker cola om de maag rustig te houden waarna we in de weilanden een keerpunt ronden en pal tegen de wind in weer richting Bergschenhoek lopen. Ik stop even en trek mijn wind/regenjack aan, het is best wel fris inmiddels hoewel het toch droog is gelukkig.
Na wat slingeren door de weilanden komen we langs het water te lopen, een soort binnenwater van de Rotte Meren, maar dat is bijna geen doen. Mijn voeten zakken iedere stap diep weg in de blubber en water en de voeten worden koud en nat. Het is zwoegen, maar dat hebben de andere lopers ook. Het heeft wel wat en het maakt de loop loodzwaar, de kilometertijden gaan steeds langer duren, maar de limiet van 5.30 uur ga ik zeker halen. De start was om 18.00 uur en we hebben tot 23.30 uur de tijd om binnen te komen.
De 35 kilometer leg ik af in 4.01.21 , nog maar 5 kilometer te gaan.
Met stukjes wandelen, goed uitkijken om niet te vallen en opletten dat ik niet verkeerd loop vordert het gestaag. Ik loop toch nog even een klein stukje verkeerd maar corrigeer dat weer waarna ik naar de finish loop en die passeer in 4.43.52 , al bleek de route niet helemaal 40 kilometer te zijn. Door de aanleg van een stuk snelweg moest een stukje van de route worden ingekort.

In de kantine tref ik Michel en Nico al, die bleken helaas net als bijna de hele top 25 fout te hebben gelopen waardoor ze circa 3,5 kilometer minder hebben gelopen. Zonde, maar dat komt helaas wel eens voor. Je loopt in het donker zo makkelijk achter elkaar aan. Als de voorste verkeerd loopt, rent de rest er achteraan. Ze hebben zo ook wel eens achter mij aangelopen.

Nu even snel omkleden en kijken of Dineke van Nooten nog tijd heeft voor een massage, ze is er met haar BMS team net als al vele jaren eerder.
Ik tref Dineke buiten en samen gaan we naar de massageruimte. Na de massage van vooral de onderrug voelt het al veel beter. Nu maar hopen dat het morgen goed genoeg voelt om met Ina de 30 te gaan lopen.
Op het moment dat ik weg wil gaan komt Martin eindelijk binnen, hij is nummer laatst, maar dat maakt niets uit, hij is netjes op tijd binnen. Hij heeft zich al gelijk omgekleed. Nico, Michel en Martin gaan er ook gelijk vandoor.
Het was weer een super geslaagd evenement, op naar volgend jaar, al hoop ik dat ze er dan weer een hele marathon van maken. 

ZoekenWebsite sponsors