298 clubbladen

Datum: 31 januari 2016

Tussen 1973 en 2010 zijn maar liefst 298 clubbladen gemaakt. Deze zijn allemaal gescand en geplaatst op deze website, zie Vereniging/Historie/Avantri Magazine. Al met al is dit een geweldige brok historie die op deze manier eenvoudig te bekijken is.

Zo kan je zien of je vader, moeder of trainer vroeger echt wel zo goed presteerde zoals hij/zij steeds beweert. Let ook op de vele advertenties uit de tijd waarin de telefoonnummers slecht vier cijfers lang waren. Veel bedrijven zijn ook alweer verleden tijd. Een Mazda-dealer in de Havenstraat, een Skoda-dealer in de Koestraat, het is nu niet meer voor te stellen. En de contributie-indeling was heel bijzonder: 5 gulden voor vaders, 4 gulden voor moeders, 1e kind 3 gulden, 2e kind 2 gulden en 3e kind 1 gulden. Of het daarop volgende kind gratis lid was dat stond er niet bij.
Het scannen van de clubbladen was een aardige klus. Maar dat valt in het niet bij het werk van de redacteuren, (Henk Schep, Henk Fredrikze en Jan Meerhof), die ongelooflijk veel vrije tijd hieraan hebben besteed. Een clubblad maken kostte een weekend, maar dat weekend duurde wel van donderdagavond tot dinsdagavond plus het vouwen op woensdagavond. En een hele avond handmatig aan de stencilmachine draaien was geen probleem.
Soms zijn de pagina's al vergeeld, zitten er koffievlekken op, of zijn er aantekeningen bij geschreven. De puzzel is misschien al geheel of gedeeltelijk ingevuld maar de termijn van inzenden van de oplossing is toch al lang verstreken. Het gaat natuurlijk om de inhoud. 
Helaas is automatisch zoeken niet mogelijk. Wellicht komt er nog een beperkte inhoudsopgave. Veel leesplezier gewenst!

 

Terug naar de vorige pagina

Zoeken



Website sponsors