Clubrecord eindelijk ingevuld

Datum: 15 april 2015

Eindelijk is in de 51-jarige historie van Avantri het clubrecord bij de marathon voor vrouwen senioren ingevuld. Van de Avantri-deelnemers aan de Rotterdam Marathon was Daphne Lamboo daarom een van de opmerkelijkste deelnemers. Tijd om haar nader aan de tand te voelen.....

  1. Wil je jezelf voorstellen. Leeftijd, woonplaats, relatie, huidige werkzaamheden?

Hoi, ik ben Daphne Lamboo, 23 jaar en ik woon in Schoonhoven. Met mijn lieve vriend Frank heb ik alweer meer dan 6 jaar een relatie. Ik heb Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd en vanaf 1 april ’15 ben ik werkzaam bij de Algemene Rekenkamer. Hier doe ik onderzoek naar het beleid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

  1. Je bent pas lid van Avantri en je loopt nu al een marathon. Hoe lang doe je al aan atletiek?

Ik doe nu ongeveer 3 jaar aan hardlopen en sinds oktober 2014 train ik mee bij Avantri. Voor mijn lidmaatschap bij Avantri ging ik ongeveer 3 keer per week de polders in om mijn trainingrondjes af te leggen. Nu train ik twee keer in de week bij Avantri en 2 keer in de week voor mijzelf. Naast hardlopen doe ik ook regelmatig aan krachttraining. 

  1. Vertoon je progressie?

Ja. Ik vind de 5 km en de 10 km leuke afstanden en ik merk dat ik steeds sneller word. Op dit moment is mijn 10 km tijd 46.18 en mijn 5 km tijd 22.01. Ook heb ik met de afgelopen CPC loop in Den Haag mijn tijd op de halve marathon met een kwartier verbeterd naar 1.41.52 uur. 

  1. Al ingeschreven voor de New York Marathon?

Hahha, nee dat (nog) niet. Eerst maar eens goed herstellen van de Marathon van Rotterdam ;) Het lijkt mij wel heel leuk om een keer de New York Marathon te lopen. 

  1. Wat vind je van de sfeer bij Avantri?

Heel gezellig! Vanaf het begin voelde ik mij er gelijk thuis. Iedereen is aardig en geïnteresseerd. De trainingen worden serieus aangepakt, maar er is altijd tijd voor een grapje en een praatje. Ook na afloop is er gezelligheid in de kantine. 

  1. Ga je het clubrecord marathon V-senioren nog proberen te verbeteren?

Ja, dat denk ik wel. Dan heb ik nog 12 jaar om mijn tijd op de marathon te verbeteren. Dat moet wel lukken! 

  1. Kon je de dag na de marathon de trap nog afkomen?

Nee, ik kon niks meer! Lopen leek meer op strompelen en traplopen, zitten en weer opstaan, gingen erg moeizaam (en pijnlijk). Traptreden leken wel een meter hoog hahha! Maar dat hoort erbij en het was het allemaal waard! 

  1. Heb je nog andere ambities?

Ik wil nu weer gaan werken aan mijn snelheid. Ik wil graag mijn tijd op de 5 km en de 10 km verbeteren. Ik zou graag de 10 km in (minder dan) 45 minuten willen lopen en voor de 5 km wil ik onder de 22 minuten uitkomen. 

  1. Sta je volgend jaar in Rotterdam weer aan de start van de marathon?

Ik vond het een prachtige ervaring! Ik weet zeker dat ik mijn tijd op de marathon wil en ga verbeteren, wanneer dat gaat gebeuren is een verrassing.

Terug naar de vorige pagina

Zoeken



Website sponsors